Veckan fram till provet..

Övriga högskoleprovrelaterade diskussioner
Hankey
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 22
Blev medlem: tis 25 dec, 2007 20:24

Veckan fram till provet..

Inläggav Hankey » lör 29 mar, 2008 21:05

Ja nu nalkas provdagen. Hur hade ni tänkt att lägga upp veckan fram till provet? Mycket plugg? Mycket vila?

Jag hade tänkt att vara extra noggrann med att få tillräckligt med sömn och att vara allmänt sund. Man vill ju vara i bra form och se till att hjärnan är på topp.
Hade väll tänkt att plugga endel fram till freedag; göra något övningstest eller två varje dag. Fokusen får dock ligga på att nöta ord.
Hur lägger ni upp det?

Användarvisningsbild
halvarsson89
Stammis
Stammis
Inlägg: 293
Blev medlem: mån 10 sep, 2007 15:55

Re: Veckan fram till provet..

Inläggav halvarsson89 » lör 29 mar, 2008 21:27

Kör exakt likadant som dig typ. Mkt ord, läsa en del, både engelska och svenska sen några övningsprov och framförallt leva sunt inte plugga överdrivet mycket!

Användarvisningsbild
DonThomaso
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1795
Blev medlem: sön 21 jan, 2007 1:00

Re: Veckan fram till provet..

Inläggav DonThomaso » sön 30 mar, 2008 7:51

Jag kör endast ord fram till tisdagen. Då gör jag ett avgörande gammalt prov, där jag får se ungefär hur det står till. Vilar alltså med läsandet tills vidare, då det bara gick nedför de förlidna veckorna.. Förhoppningsvis var det vila som behövdes för "LÄS-centrat" i hjärnan! :-P

Edit: läser ju en bok ja! inte att förglömma!

Användarvisningsbild
slil
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 39
Blev medlem: ons 06 sep, 2006 2:00
Ort: Norrköping

Re: Veckan fram till provet..

Inläggav slil » sön 30 mar, 2008 10:49

Tänk om man ändå kunde... En annan ska ligga ute i fält och vara maskerad i gräs och kamouflagefärg. Får bara hålla tummarna för att jag klarar av det måttligt ändå :) Vi får trots allt lite extra vila innan högskoleprovet, så jag kommer kunna ta det lugnt från klockan fem på fredagen!

Tänkte iofs ta med mig lite gamla prov som jag kan ögna igenom. Kanske i natten när jag är eldpost :cry:

Användarvisningsbild
elle
Stammis
Stammis
Inlägg: 229
Blev medlem: tis 18 okt, 2005 2:00
Ort: Umeå

Re: Veckan fram till provet..

Inläggav elle » sön 30 mar, 2008 17:34

Tänker plugga ord intensivt hela veckan för den här gången har fokusen legat på matte och tabeller. Ska givetvis bläddra igenom alla delprov med start på måndag fram till lördagsmorgon. Ingen vila, ingen ro här inte!

Användarvisningsbild
Xstar
Stammis
Stammis
Inlägg: 242
Blev medlem: fre 01 feb, 2008 16:12

Re: Veckan fram till provet..

Inläggav Xstar » mån 31 mar, 2008 0:17

slil skrev:Tänk om man ändå kunde... En annan ska ligga ute i fält och vara maskerad i gräs och kamouflagefärg. Får bara hålla tummarna för att jag klarar av det måttligt ändå :) Vi får trots allt lite extra vila innan högskoleprovet, så jag kommer kunna ta det lugnt från klockan fem på fredagen!

Tänkte iofs ta med mig lite gamla prov som jag kan ögna igenom. Kanske i natten när jag är eldpost :cry:
Haha, stackare! Men det är ju bra att veta att vi är redo när ryssen invaderar.

(ironi)

Användarvisningsbild
Modern
Stammis
Stammis
Inlägg: 169
Blev medlem: mån 31 mar, 2008 5:32

Re: Veckan fram till provet..

Inläggav Modern » mån 31 mar, 2008 6:39

Haha, högskoleprovet är verkligen en hel vetenskap. Ett bra resultat kommer inte gratis vad det verkar! Jag är nyss fyllda sjutton och skriver provet för första gången nu. Har inte precis något press på mig med tanke på att jag har många provtillfällen kvar innan gymnasiet är klart.

Har "förberett" (haha, här läser jag om folk som pluggar HP 10h/dag) mig genom att bara kolla igenom ett gammalt prov jag skrev ut samt lösningsmetoder för de olika delara.

NOG är min spets, den delen får jag försöka toppa för att kompensera för bl.a. orden. Jag kommer iofs innan jag gått ur gymnasiet få skriva det "nya" provet som jag misstänker kommer gynna mig.

DTK är lite som fysik, det är oftast inte svårt, men man måste vara pedantisk som tusan! Ska skriva ut ytterligare något prov för att kolla igenom just den delen. Får hoppas att det blocket kommer i början av dagen så man inte är alltför trött (fast det ju gäller dessvärre alla block :P)

LÄS känns på något vis helt okej och helt oförutsägbart på samma gång. De facklitterära texterna går väääldigt segt, och jag känner verkligen hur ovan jag är att läsa sådant. De mer "friare" skrivna delarna får ju ett annat flyt eftersom man slipper alla facktermer och sånt...

och nu till de delarna jag förväntar mig absolut sämst resultat på! =D

ORD! Jag trodde att jag hade ett helt okej ordförråd, men tji fick jag! Lite drygt hälften rätt gör ingen glad, och skillnaden mellan nästan hälften och spika den är ju som att helt strunta i något annat block. Ord-delen känns semiinkvoterad för de äldre ;) Min pappa som egentligen bara är gammal (haha "egentligen bara är gammal"?) hade ju inga problem med några av orden!

ENG - Auch! Jag läser lite böcker på engelska och var ju så gott som bortblåst här, hög nivå på frågorna och mycket hänger på att ha alla ord med sig.På något underligt vis ser jag ändå fram emot högskoleprovet, skräckblandad förtjusning antar jag. Iallafall, efter att ha kikat omkring här så blev jag sjukt motiverad att plugga lite grand över sommaren, då speciellt ord och engelska. Så jag har ett par frågor, speciellt riktade till er som pluggar ord (alla?), och detta kanske bör brytas ut till egen tråd i ord-forumet, men då får ni skrika.

Ungefär hur många ord bör man "plugga in" för att garantera 30+ rätt? Hur många glosor så att säga? Och hur lång tid tar det? Nu förstår jag ju självklart att man inte bara pluggar in det timme a - - > timme b, men ungefär? Hur många ord tar ni på en timme, och hur många "krävs"? Detta planerar jag då att göra inför kommande prov + overall, kul att kunna!
Good luck!

Användarvisningsbild
DonThomaso
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1795
Blev medlem: sön 21 jan, 2007 1:00

Re: Veckan fram till provet..

Inläggav DonThomaso » mån 31 mar, 2008 7:35

Tjena!

Du bör undvara minst 1-2 månader till ORD-plugg, men då går det ganska lättsamt och endast 1-2 timmar per dag. Det nya provet är väl annorlunda funtad, så jag vet inte om det är din föresats att satsa allt på nästa prov? För att garantera 30+ kan du antingen gå den hårda vägen och plöja en ordbok som Bonniers t.ex. Då skulle jag gissa på att du hamnar över 35. Eller så kan du för att köpa dig en promenadseger inpränta orden som finns på denna sida, relaynode och www.ordprov.se. Då hamnar du kring 30-35.

I ditt fall ser jag att ett VIP-medlemskap skulle vara guld värt! Eftersom ordlistorna här både är "vidlyftiga" men även förbereder ett bra fundament att stå på ifall du skulle se dem som otillräckliga och vilja plöja en ordbok senare..

Lycka till!

Edit: egentligen ganska onödigt att plöja en ordbok när det nya provet är i annalkande..


Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
SATRAP
fornpersisk provinsguvernör; (tyrannisk) ståthållare
Nästa prov

4/4 - 2020 kl 8:10
kvar att studera!

Sista anmälningsdag:
3/2 - 2020 kl 23:59