Jag lär mig inget! Vad skall jag göra?

Blandade mattefrågor som inte är knutet till en viss provdel
Skriv svar
7even
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 3
Blev medlem: mån 16 sep, 2013 11:43

Jag lär mig inget! Vad skall jag göra?

Inlägg av 7even »

Hej!

Jag behöver lite hjälp gällande matematikdelen. Jag lär mig inget utav det jag går igenom. Jag räknar uppgifter och det känns som att man bara går igenom del av innehållet utan att det verkligen fastnar. Jag vill gärna komma in på juristprogrammet i göteborg och jag behöver minst 1.45 för det. Jag håller på att tröttna på matematikstudierna och vet inte riktigt vad jag skall göra? Det finns inget annat jag kan tänka mig studera till så det här är ett måste. Jag gick igenom andragradsekvationer nyligen och har redan glömt bort allt.

Hur gör ni för att memorera matematiken?
dietisten
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 70
Blev medlem: sön 07 jul, 2019 15:23

Re: Jag lär mig inget! Vad skall jag göra?

Inlägg av dietisten »

repetera, repetera, repetera. Jag började med 0,2 i kvantitativa delen och har nu 6 månader senare 1,3 i just den delen. Se till att repetera, kolla igenom dina fel och även dina svar du får rätt på så att du verkligen vet allt om själva frågan. Gå igenom strategierna ofta också!
KreBaj
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 92
Blev medlem: tis 05 dec, 2017 19:54

Re: Jag lär mig inget! Vad skall jag göra?

Inlägg av KreBaj »

dietisten skrev: tis 05 maj, 2020 9:57 repetera, repetera, repetera. Jag började med 0,2 i kvantitativa delen och har nu 6 månader senare 1,3 i just den delen. Se till att repetera, kolla igenom dina fel och även dina svar du får rätt på så att du verkligen vet allt om själva frågan. Gå igenom strategierna ofta också!
Så du matar bara igenom uppgifterna? Snacka om att självförtroendet tar stryk när man ser massa fel konstant. Men jag tänker att det är en process och att man måste gå igenom alla fel för att sedan få rätt.

Något mer man bör tänka på? Med tanke på din höjning så tar jag gärna mer tips :)
dietisten
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 70
Blev medlem: sön 07 jul, 2019 15:23

Re: Jag lär mig inget! Vad skall jag göra?

Inlägg av dietisten »

brukar göra två kvantitativa prov per helg och under måndagen sitter jag i snitt 3 timmar och analyserar mina prov med hjälp av felanalysen. Ser jag ett fel skriver jag ned frågan och svaret och försöker svara på frågan ett par dagar senare för att se om jag verkligen fattat frågan. kollar även igenom grunderna om jag t,ex får fel på en fråga som har med potenser att göra. Då går jag igenom potenserna igen för att det verkligen inte ska råda några tvivel. Så mycket som du verkar vilja detta är jag medveten om att du kommer lyckas om du ger det tid.
Användarvisningsbild
Iman.1998
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 974
Blev medlem: ons 02 nov, 2016 13:31

Re: Jag lär mig inget! Vad skall jag göra?

Inlägg av Iman.1998 »

Det finns inga snabba lösningar här. Det är en hel process och ja, du kommer bli frustrerad, arg, inte fatta något från början osv, men till slut kommer det kännas lättare ju mer du övar och FELANALYSERAR. Lär dig av dina misstag och strunta inte i en uppgift som du inte har förstått riktigt. När det gäller matten så har jag märkt att mängdträning funkar bra enligt mig (med felanalys och reflektion såklart) till skillnad från den verbala delen. Man kan göra LÄS ofantligt många gånger utan att nödvändigtvis ha fått bättre läsförståelse. Men med matten är det annorlunda tycker jag.. Rekommenderar att du går igenom matte 1C 5000, den nyaste upplagan (blåa boken). Därefter ger du dig in på de specifika provdelarna. Grunderna är otroligt viktiga att begripa innan man ger sig in mer på dom kluriga uppgifterna. När det gäller DTK så finns det inget annat bättre sätt än att ha gått igenom procent och gjort prov innan 2011 tycker jag.
Från ett 0,45 till läkarstudent i Lund, min resa: https://hpguiden.se/forumet/Utbildning/ ... laar-17453
zelmalundestrom
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 97
Blev medlem: tis 14 jan, 2020 22:15

Re: Jag lär mig inget! Vad skall jag göra?

Inlägg av zelmalundestrom »

Förstår känslan och det är lätt att känna att allt känns hopplöst när man glömmer det man precis övat på. Jag har gått från 0,5 till 1,2 på kvant. Repetition är svaret. Jag har märkt att saker inte fastnar för att jag läser och gör uppgifter en gång. Jag måste gå tillbaka igen och igen. Ge inte upp, tänk på ditt mål när det känns svårt och påminn dig om varför du ska repetera andragradsekvationer igen. Allt slit kommer att löna sig den dagen det står antagen!
Skriv svar