Matte 2c nationella

Blandade mattefrågor som inte är knutet till en viss provdel
Skriv svar
kol123
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 28
Blev medlem: sön 10 jun, 2018 13:59

Matte 2c nationella

Inlägg av kol123 »

Hej, vi är snart klara med matte 2c boken vilket innerdörrar att vi snart kommer att ha nationella i det. Detta är såklart både bra och dåligt. Eftersom man har chansen att visa sig från sin bästa sida.

Då är min fråga hur man som bäst pluggar inför nationella? Är det någonting man inte kan plugga till? Isf hur maximerar man sina chanser att få ett så bra betyg som möjligt. Jag personligen är dålig på problemlösningsuppgifterna.

Hur skall man plugga på bästa sätt inför nationella ?
Elmo97
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: ons 17 okt, 2018 16:34

Re: Matte 2c nationella

Inlägg av Elmo97 »

Hej,

Gör gamla nationella prov. Finns bland annat två stycken du kan göra här: https://www.matteboken.se/provbank

Efter du har gjort ett prov så går du igenom dina fel. Gör liknande uppgifter från din mattebok som de uppgifter du hade fel på, gör sedan om provet. Sedan gör du likadant på andra gamla nationella prov. Så skulle jag göra i alla fall.

För att lösa uppgifter som problemlösning är det väldigt mycket lättare om du gör om informationen i texten till "mattespråk". Kolla till exempel "Danne Jaha" på YouTube när han går igenom NOG uppgifter från högskoleprovet. De uppgifterna är precis så man ska tänka. Man tar ut den information man får från uppgiften och sedan löser den. Istället för att i huvudet försöka lösa uppgiften, det blir ofta för mycket information att hålla reda på.
Skriv svar