Är snabbläsning skadligt?

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
Batanero23
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 96
Blev medlem: ons 09 aug, 2017 13:36

Är snabbläsning skadligt?

Inlägg av Batanero23 »

Borde man göra hp-guidens snabbläsningskurs? Har hört att snabbläsning ska vara skadande. Denna artikel är ett exempel ("https://www.svd.se/konsten-att-lasa-snabbt") där en docent för "ögonrörelsemätning" säger att de metoder som hp-guiden lär ut är skadliga och kommer förstöra min läsförståelse. Jag har inga problem att hinna med att göra det verbala provet även fast jag naturligtvis skulle vilja ha mer tid att analysera frågorna. Skulle vara kul och höra från någon som gjort kursen för att se hur det påverkat deras resultat på den verbala delen? Låter ju för bra för att vara sant med snabbläsning, skulle ju vara en enorm tillgång på universitetsstudier också.

Användarvisningsbild
Superwoman1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 666
Blev medlem: ons 13 maj, 2015 16:59

Re: Är snabbläsning skadligt?

Inlägg av Superwoman1 »

nu har jag inte läst den artikeln men det krävs mycket forskning och hänsyn till bias osv för att uttrycka sig så starkt som de verkar göra. Jag tror inte att det är skadligt, men jag kan dock säga att snabbläsningskursen inte funkade för mig, men då har jag också problem med ögonen och 2 ögonoperationer bakom mig i väntan på den tredje
Champions keep going When they don't have anything left in their tank.

anders@arkbro.se
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: ons 13 feb, 2019 15:06

Re: Är snabbläsning skadligt?

Inlägg av anders@arkbro.se »

Tror inte heller det kan vara skadligt.

Människor är olika, men jag fungerar så att jag kan läsa olika fort beroende på syftet. Vill jag förstå hela innehållet? Vill jag få ett hum om vad texten innehåller? Har jag redan läst en den en gång och letar efter något särskilt? Beroende på syftet så blir tempot därefter.

Skriv svar