Bästa lärosätet?

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
Callekula
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 19
Blev medlem: lör 23 nov, 2019 17:23

Bästa lärosätet?

Inlägg av Callekula »

Vilket lärosäte skulle ni helst studera vid? Personligen tycker jag att Linköping verkar juste. Det känns som att Lund och Uppsala lever på gamla meriter, även om de placeras högt i kvalitetsundersökningar. Jag uppfattar Linköping som framåtsträvande och nytänkande.
izzyboi
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 121
Blev medlem: sön 27 jan, 2019 18:19

Re: Bästa lärosätet?

Inlägg av izzyboi »

Callekula skrev: sön 08 mar, 2020 16:38 Vilket lärosäte skulle ni helst studera vid? Personligen tycker jag att Linköping verkar juste. Det känns som att Lund och Uppsala lever på gamla meriter, även om de placeras högt i kvalitetsundersökningar. Jag uppfattar Linköping som framåtsträvande och nytänkande.
För läkarstudenter som vill ha en bra utbildning bör man hålla sig till KI, Uppsala, Lund och Umeå. Om man är intresserad av ett bra studentliv är Lund och Uppsala att rekommendera. Utbildningsmässigt har jag hört dåligt från Linköping och Örebro pga av hur utbildningen är upplagd med mycket få föreläsningar och mycket eget arbete. Jag kan endast tala för läkarstudenter, annat vet jag inte
Villevina
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 36
Blev medlem: mån 25 jan, 2016 10:18

Re: Bästa lärosätet?

Inlägg av Villevina »

Jag läser till läkare i Linköping och tycker konceptet är bra. Vi får träna redan från termin 1 på eget arbete och eget tänkande. Man arbetar mycket med olika case för att lära sig tänka själv, och arbetar på ett liknande sätt som man sen gör ute som läkare när man ska ge en diagnos.

Jag har också sett undersökningar som visar att AT läkare från Linköping kände sig mest förberedda inför arbetslivet.

Jag tror därför att Linköping helt klart är ett bra alternativ, men det stämmer att det är mycket självstudier :)
Skriv svar