Höja sig med 0,3 på 80 dagar?

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
Dirigenten
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 270
Blev medlem: fre 02 aug, 2019 13:52

Höja sig med 0,3 på 80 dagar?

Inlägg av Dirigenten »

Är snart 21 och vill komma in på statsvetenskap i SU för VT men antagningen har legat på runt 1.0:?
Skrev HP för ett tag sen och fick 0.45, helt patetiskt. Nu har jag övat regelbundet sedan april, men känner inte att det blivit en stor förändring. Utan att behöva berätta om min hela livssituation så är jag arbetslös och övningskör några dagar i veckan. Det känns lite deprimerande att tänka att jag kommer behöva skriva ytterligare ett prov för att komma in i utbildingen och jag har ingen officiell sysselsättning. Jag gjorde en prov simulation i juni och fick ungefär 0,7, förvisso en förbättring men inte tillräckligt. Vad har ni för essentiella tips för en individ som mig? Det kommer alltid att finnas fler chanser, men jag försöker plugga som om det vore en one and done scenario. :)
Carolinavictoria1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 60
Blev medlem: sön 03 nov, 2019 19:34

Re: Höja sig med 0,3 på 80 dagar?

Inlägg av Carolinavictoria1 »

Det beror på vilka delar som är dina svagheter vs styrkor.
Några allmänna tips är:
Gör gamla prov, för att bli van med upplägget. I början förstod jag inte själv tex NOG där man inte behöver "räkna" ut hela tal. Utan det bör räcka med att se om det finns tillräckligt med info för att lösa uppgiften.
Matte- baskunskaper är bra att repetera, såsom formler och division osv.
Läs många artiklar, skriv ner svåra ord och kolla vad de betyder.

Lycka till! :)
Användarens profilbild
Jeakov
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 56
Blev medlem: tis 16 jul, 2019 21:27

Re: Höja sig med 0,3 på 80 dagar?

Inlägg av Jeakov »

Som sagt beror det på vilka delar som du är värst på så att säga.
All grundmatte är bra att gå igenom dock som bas vilket jag kände själv att jag behövde ta mig igenom innan jag började öva regelbundet med faktiska provpass. Kanske kan vara värt att låna en matte 1c bok från biblioteket och köra igenom lite uppgifter där också på de delar som du känner dig mest osäker på.

Den verbala delen är mycket läsning och att traggla ord, så läs igenom strategidelarna och sedan läs artiklar och vänj dig vid att läsa och gör det regelbundet. Gäller ju även på den engelska biten om du känner att det är lite rostigt. Brukar själv låna lite intressanta böcker från biblioteket ibland på både engelska och svenska och läsa lite på kvällarna, behöver inte vara så avancerat egentligen. Sen är de genererade verb provpassen mycket bra övningstillfällen också, så länge man gör dem regelbundet vill säga.
Skriv svar