Krav på vaccin för att genomföra hp.

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
Nån123
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 236
Blev medlem: lör 07 sep, 2019 23:49

Krav på vaccin för att genomföra hp.

Inlägg av Nån123 »

Hej det talas mycket om vaccin och att alla som strövar ute i samhället någongång måste få vaccin för att få vistas ute i samhället hela tiden.


Skulle ni ta vaccinet om det krav på det för att få göra hp i vår eller senare?
Användarens profilbild
amandak01
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 255
Blev medlem: sön 10 feb, 2019 14:32

Re: Krav på vaccin för att genomföra hp.

Inlägg av amandak01 »

Jag kommer ta vaccinet oberoende av hp. Kollar man genom historiens gång är det vaccinationer som gör så att pandemierna tillslut försvinner och nu när vi är påväg mot en 3:e våg kan vi konstatera att levnadssätt och väder inte kommer få Covid-19 att sakta ner. Chansen att få dåliga biverkningar av vaccinet borde inte vara tillräckliga för att säga att man inte ska ta vaccinet. Samma till de som säger att de inte vill ta vaccinet för att de själva inte kan bli sjuka.
FelEks
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 102
Blev medlem: lör 21 dec, 2019 17:01

Re: Krav på vaccin för att genomföra hp.

Inlägg av FelEks »

Ärligt talat har jag svårt att se att vi, åtminstone inför vårens prov, kommer vara i en situation där det blir vaccinkrav av den enkla anledningen att jag tror att det blir alldeles för meckigt för dem att kolla upp och värdera mot t.ex. vaccintyp (jämför typ pfizers preliminära siffror med astra zenicas gällande den sydafrikanska) och antikroppar (mängd, när ska testet gjorts osv) samt förfalskningsrisk. Hoppas dock på vaccinkrav när det gäller olika sammanhang i framtiden, typ utomlandsresor etc. Det känns rätt.

Jag kommer, hursomhelst, att ta vaccinet. Dels för att jag jobbar inom sjukvården (yey) men framförallt för att jag, likt Amanda, vill få ett slut på pandemin. Antikropparna vi bildar är ju uppenbart nt tillräckliga för folkimmunitet och ju fler grr viruset får föröka sig, desto mer mutationer kommer skapas som är gynnsamma för viruset men dåliga för oss (dvs mer smittsamma och, om man ser till hur det brukar vara, mer dödliga). Och ju färre som tar vaccinet, desto större sannolikhet för nya smittvågor och att de vaccinen som finns/har tagits av en majoritet av befolkningen nt längre skyddar mot de nya mutationerna. Så att inte ta vaccinet för att man tänker sig att en majoritet ändå tar det, det är jättedumt och det förstör för alla haha
MikRit
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 11
Blev medlem: fre 24 jun, 2016 14:19

Re: Krav på vaccin för att genomföra hp.

Inlägg av MikRit »

Mm klart man tar vaccinet om det finns tillgängligt. Jobbigt bara att vaccinen inte skyddar övre luftvägarna, bara lungorna och systemiskt, så man blir i praktiken en asyptomatisk spridare. Så snälla ha med mask till hp i vår oavsett

Även i vår ålder kan man bli av med njurar mm och få proppar, så det är rätt nice om man hittar vaccin någonstans

Men tar hellre med ordentlig mask och skriver provet än missa
Skriv svar