Sista veckan!

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
rebeccaalvarsson
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 6
Blev medlem: tis 14 okt, 2014 18:04

Sista veckan!

Inlägg av rebeccaalvarsson »

Hejsan, snart är det dags!
Jag undrar lite, hur gör ni under sista veckan och provdagen?
Någon speciell "taktik" eller kör ni på som vanligt?
Tar ni med er lite papper och sånt och kolla på under dagen? :roll:
alemor
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 15
Blev medlem: fre 19 sep, 2014 0:35

Re: Sista veckan!

Inlägg av alemor »

Jag kommer plugga lika mycket som vanligt förutom sista dagen då jag kommer vila. Jag börjar redan nu vänja kroppen att gå upp kl sex och gå och lägga sig i tid. Försöker skapa vanor och rutiner, göra samma sak varje morgon som jag kommer vilja göra på provdagen tex yoga, meditation, ordentlig frukost, dricka vatten osv. Har gjort mycket övningsprov, följt tider och haft provdagar. Nu har jag bara ett kvar, och börjar även bli klar med det mesta andra. Just nu jobbar jag igenom mina uppgiftsgrupper där jag sparat uppgifter jag vill öva på, för att fräscha upp minnet och ta tag i de nötter jag tyckte var svårast att knäcka när jag först gjorde uppgifterna, för att förhoppningsvis tycka att det är lättare nu ;) ska även skriva ut alla gamla nog och dtk uppifter och göra dem igen, tyckte inte det gick så bra sist så kör igenom dom igen för att få in snitsen. Annars ägnas sista veckan åt felsökning och analys. Har jag fortfarande några svaga punkter? Gå igenom alla övningsprov jag skrivit - vilken typ av uppgift tog längre tid/kändes inte som rinnande vatten? Fylla i svaga luckor och vid tid över kommer jag bara göra random XYZ och KVA uppgifter.

EDIT: kommer inte ta med några papper men sådant är individuellt. Torsdag kväll när jag går och lägger mig (i tid) är jag klar, då blir det inget mer plugg. Då är det bara återhämtning och uppladdning som gäller. Mental träning så som visualisering kommer jag dock köra fram till och under provet :)
Användarens profilbild
khoaaviator
Stammis
Stammis
Inlägg: 400
Blev medlem: mån 04 aug, 2014 11:30
Ort: Umeå
Kontakt:

Re: Sista veckan!

Inlägg av khoaaviator »

Sista veckan pluggar jag lika mycket, fast satsar mer på den kvantitativa delen som är enligt mig lite lättare att höja sig på kort tid.
Jag repeterar ord, repeterar matteformler som är bra att kunna.
Sen försöker jag vakna lite tidigare än vanligt för att vänja mig.

Jag har skrivit ner alla saker jag vill ha med mig på provdagen. Det är bra att skriva ner allt så man inte glömmer bort något viktigt. Sen har jag en hel vecka på mig att lägga till saker på listan, saker som man inte kommer på om man planerar dagen innan och som egentligen är bra att ha med.

Det kan kännas tryggt att ha med sig lite papper man kan kolla på under rasterna. Jag ska kanske ta med mig hpguidens formelsamling. Annars ska jag bara ta det lugnt under rasterna och gå ut för att få frisk luft och lyssna på lugnande musik. :-D
TyRoL1
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 37
Blev medlem: tis 26 aug, 2014 17:41

Re: Sista veckan!

Inlägg av TyRoL1 »

Kortfattat, vakna klockan 6. 100%direkt, inga konstigheter. Prestera, leverera. Fortsätt öka genom dagen, alltid öka. Jobba med snabba korta svar. Gå inte till sängs förrän man e på ~200% då kan man gå och lägga sig, nöjd.
Skriv svar