Stress under provdagen.

Alla övriga diskussioner
Skriv svar
Original
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1305
Blev medlem: lör 11 okt, 2014 11:58

Stress under provdagen.

Inlägg av Original »

Under det förra provet stressade jag väldigt mycket och det resulterade i många slarvfel som verkligen inte borde ha skett. När jag kom hem och kollade mina fel förstod jag inte hur jag kunde göra sådana fel.
Hur ska man på bästa sätt förebygga denna stress under provdagen?
AcidBase
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 460
Blev medlem: fre 31 okt, 2014 9:32

Re: Stress under provdagen.

Inlägg av AcidBase »

Kimara skrev:Under det förra provet stressade jag väldigt mycket och det resulterade i många slarvfel som verkligen inte borde ha skett. När jag kom hem och kollade mina fel förstod jag inte hur jag kunde göra sådana fel.
Hur ska man på bästa sätt förebygga denna stress under provdagen?
Jag gjorde precis likadant och vill också ha tips. Funderar på att köra mindfulness kombinerat med en nypa frisk luft i varje paus. Brukar köra 5 minuters mindfulness några gånger i veckan. Gör det med hjälp av mindfulnessappen.
Användarens profilbild
alemou
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 15
Blev medlem: tor 22 jan, 2015 14:37

Re: Stress under provdagen.

Inlägg av alemou »

För mig funkade det enbart med att tänka att jag var bättre än dem andra i rummet och att tänka "stressar du så förlorar du (poäng)". Jag kan alltså rekommendera lite hybris-tänk under provdagen, funkar för att ge självsäkerheten en boost. Att andas djupt och långsamt kan också hjälpa.

Att göra sig bekant med provet är också till hjälp. Ungefär som att det är läskigt att köra en bil första gången men efter man får körvana så försvinner det.

Sista tipset jag har är kanske det bästa, plugga. Om du pluggar och lär dig hur du ska lösa frågorna så kommer du känna dig säkrare och få ett bättre resultat.

Lycka till med provet på lördag! :)
Abahm95
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 18
Blev medlem: mån 26 jan, 2015 11:55

Re: Stress under provdagen.

Inlägg av Abahm95 »

det Just det som försötrde för mig. jag måste hitta ett sätt att lugna ner mig inför provet annars är risken att samma sak händer igen.
:( :( :( :(
Användarens profilbild
Minizini
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 35
Blev medlem: mån 27 jan, 2014 18:47

Re: Stress under provdagen.

Inlägg av Minizini »

Jag brukar också göra massa slarvfel men i år så gjorde jag inte det (mjo några slarvfel men en klar minskning mot vad jag brukar göra)! Jag kan hålla med om att lite hybris-tänk hjälper när man är i provsalen med alla andra, men sen gjorde jag även en annan sak. Dagarna innan riktiga provet så försökte jag göra som ett riktigt prov per dag, 2 kvantitativa och 2 verbala prov, med 55 minuter att disponera per prov och små raster mellan varje pass. Det gjorde att jag liksom vande mig vid stressen som man får när man gör provet och kunde då hantera den bättre när det riktiga provet väl skulle skrivas. Vet inte om det hjälper för alla men för mig gjorde det stor skillnad!
Användarens profilbild
Endiv2014
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1318
Blev medlem: sön 08 jun, 2014 21:03
Ort: 040

Re: Stress under provdagen.

Inlägg av Endiv2014 »

En ska jag märkt under de 5 proven jag skrivit är att mina stressiga moment försvinner mer och mer och nyckeln är att vara ås självsäker som möjligt.

Varje gång jag gått in för att skriva det har jag tänkt: Denna gången ska jag vara bättre än förra.

Jag har sett till att sova ordentligt dagen innan. Jag har sett till att träna mer, gärna träningar som får pulsen att gå upp mycket och som får mig att svettas. T.ex. så har jag efter provet i höstas börjat springa 2 mil i veckan innan dess hade jag inte tränat något på flera år. Jag var dessutom ingen löpare.

Nu 3-4 månader efter att jag började träna igen märker jag stora resultat i mitt pluggande. Framförallt när det kommer till minnet. Saker fastnar lättare i hjärnan, jag är mer avslappnad, mindre stressad. Mer självsäker, mer lugn, mer sansad.

Jag äter VÄLDIGT bra med betoning på bra. Jag är en utbildad hälsocoach så jag vet vad jag ska äta för att nå mina mål både i plugget och för den fysiska aspekten.


Jag har även tänkt mer och mer positivt inför varje prov. Nu senast tänkte jag såhär inför varje provpass: BRING IT ON! JAg ska slappa provpasset så hårt att den ångrar att den kom till mg. OCh varje gång jag in kände jag att nu jävlar. Jag var så taggad så jag fick gåshud. Jag la full fokus på varje uppgift jag gjorde. Och varje gång jag svarade på en uppgift som jag var 150% säker på så intalade jag mig själv att jag kom ett steg närmare målet, att detta var inga problem. Att jag klarar det.


Ska tilläggas att jag bor i en stad där jag kan ta mig överallt med cykel så jag åker ingen buss eller bil. Cykeln tar jag överallt så det är extra motion där.

Ni som har följt min resa vet vilken situation jag var i höstas när jag var nära på att gräva mig ner djupt och aldrig komma upp på fötter igen. Men jag tog mig upp och idag är jag jävligt nöjd att jag givit hp-plugget en chans och all slit verkar ha gett resultat.

Jag skulle ha fått 1,25 i höstas men fick 1,05 pga. jag fyllde i svaren i svarshäftet felaktigt. Det sved hårt i mitt hjärta för jag hade ju löst uppgifterna? Det kändes som om att hela jorden rasade. Jag ville ge upp redan där. Men jag intalade mig själv att detta skulle bara leda till att nästa prov skulle leda till en höjning av det onormala slaget(utifrån mina mått mätt) och det ser ut att vara så också.

Nu ser jag ut att få 1,4 enligt höstens hårda normeringstabell. Och ca 1,55 enligt VT2014!


Jag tror definitivt att jag når 1,75 minst till VT2016 om jag fortsätter som jag gjort!


Allt detta från mitt 0,9!


Och jag ska nämna att på varje kvant pass så hade jag 5 minuter över. Bara för att jag var såååååååååå lugn när jag tog mig genom uppgifterna. Stressade aldrig. Det var bara på de verbala som jag hamnade lite i tidsnöd, men det verkar inte som om att det har gjort något så jag har höjt mig med 8p på den verbala den sen provet i höstas!
Senast redigerad av Endiv2014 den mån 30 mar, 2015 0:33, redigerad totalt 1 gånger.
MadridistaN
Original
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1305
Blev medlem: lör 11 okt, 2014 11:58

Re: Stress under provdagen.

Inlägg av Original »

Jag tror att du kan nå 1.75 till det kommande provet om du disponerar tiden rätt.
Skriv svar