[EnB] Speaking-uppgift

Frågor om icke-högskoleprovrelaterade ämnen
Skriv svar
SJetranger
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 64
Blev medlem: mån 25 jun, 2007 2:00

[EnB] Speaking-uppgift

Inlägg av SJetranger »

Hej!
Jag skall ha speaking-delen på B-kursen i Engelska..
Ämnet är "Health and Sports", är det någon som har gjort provdelen och kan berätta lite mer ingående vad diskussionen handlar om?

SJetranger
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 64
Blev medlem: mån 25 jun, 2007 2:00

Re: Engelska B - Speaking

Inlägg av SJetranger »

Vore konstigt om ingen av de 45 som gått in på tråden/finns på HPG inte har gjort provet, uppskattar som sagt hjärtligen hjälp och tips...

shan
Stammis
Stammis
Inlägg: 360
Blev medlem: tor 22 nov, 2007 15:56
Ort: Stockholm

Re: Engelska B - Speaking

Inlägg av shan »

Talar du om nationellla provet i Engelska B?
I så fall är det inte hellt omöjligt att de 45 som kom in i inlägget inte har gjort den.

Användarvisningsbild
Guldbollen
Platinapostare
Platinapostare
Inlägg: 5052
Blev medlem: ons 01 feb, 2006 1:00
Ort: Stockholm

Re: Engelska B - Speaking

Inlägg av Guldbollen »

Jag fick svagt G på speaking-delen i gymnasiet så mina tips är nog inte mycket att hänga i granen.

Dessutom efterfrågar du just den del som handlar om Health and Sports. Chansen att de 45 som läst inlägget är i din ålder och dessutom har det ämnet är relativt liten. Det är nog på sin höjd ett par personer som undvikit att svara men som gjort provet.

Hursomhelst, hoppas det går bättre för dig än vad det gjorde för mig, mitt aktiva engelska ordförråd var (är väl fortfarande) kasst, men jag förstår allt jag läser.

Sia
Stammis
Stammis
Inlägg: 134
Blev medlem: mån 06 nov, 2006 1:00
Ort: Umeå

Re: Engelska B - Speaking

Inlägg av Sia »

Usch, det var ett bra tag sedan jag gjorde den så jag kommer inte ihåg alltförmycket (annars brukar kompisarna kommentera på att det är läskigt hur bra jag minns skriftliga provfrågor).

Mitt råd är iaf att man försöker prata så gott man kan, se till att ditt svar berättar om din kunskap angående ämnet men också vad du tycker och argumentera gärna med dina egna erfarenheter. Om ni gör speaking-delen i en grupp som vi gjorde på NP, se till att låta ordet gå runt bordet så att inte bara en person dominerar hela samtalet utan alla får komma till tals.

Själv hade jag inga problem med uttal av ord (vet att några hade det) men om det är några ord som känns osäkra, kör på eller använd bekanta synonymer. Dröj inte kvar vid ett ord för länge utan försök att prata med flyt. Dock tror jag att man får lite pluspoäng för språklig elegans i detta fall.

Eftersom du känner till ditt ämne så kan det vara en bra idé att kika upp lite info eller bara nämna något som har varit på nyheterna för inte så länge sedan som en diskussionsfråga, alternativt så förekommer det färdiga diskussionsunderlag vid själva provtillfället.

Synd att jag inte minns det så bra, tror att jag fick ett MVG där iaf, men hoppas att det går lika bra för dig som det gick för mig (sorry GB, lånar lite från dig).

Användarvisningsbild
Niveus
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1108
Blev medlem: ons 28 nov, 2007 19:23

Re: Engelska B - Speaking

Inlägg av Niveus »

Jag reagerade mest på att du frågade vad som kom för specifikt (förutom tema) vilket jag drar slutsatsen till att det är tal om fusk. När jag gjorde NP fick jag nämligen reda på vad exakt man skulle berätta först när provet kom.

Jag har läst engelska A-C, Eng 3p, American Writing samt American Reading.

När jag fick göra muntliga NP för engelska B så fick jag berätta om vem som var min förebild. Rent generellt tips är att ha ett bra uttal (tro mig, det ger ett mycket gott intryck). Prata ledigt och ta upp sådant som du skulle göra på en svenskalektion under en debatt. Kommer du inte på ett specifikt svårt ord så ta en omväg.

Skriv svar