Civilekonom samt olika skolor att studera vid.

För dig som är eller är på väg att bli ekonomistuderande
Huggehp
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: fre 23 aug, 2019 19:44

Civilekonom samt olika skolor att studera vid.

Inläggav Huggehp » fre 06 sep, 2019 19:39


Hejsan.

Jag ska studera till civilekonom tills nästa år eller året efter det. Sitter här och läsar några trådar som handlar om vilken skola man ska välja. Såklart börjar man leka med tanken att studera via hhs...

Kommer man in på hhs med 1,9 på hp provet och om man skulle göra det får man bättre möjligheter på arbetsmarknaden genom att dom har bättre företagskontakter samt kontakter? Hur är det att studera där och får man mer kunskap av att studera där istället för civilekonom linjen i Linköping/Ume.

Tack på förhand.

hedilattarr
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 9
Blev medlem: fre 16 feb, 2018 19:54

Re: Civilekonom samt olika skolor att studera vid.

Inläggav hedilattarr » fre 06 sep, 2019 21:29

Hej! Vad jag vet är kvaliten är samma och studenterna får jobba i lika stor utsträckning. Däremot har de kontaktnät inom företagsledning så möjligheten att få chefstjänster är mycket större. Men 3 av 7 arbetsgivare bryr sig faktist inte om vart du har gått utan de lägger stor vikt på din personlighet eller om du har exempelvis engagerat dig i olika projekt. Sen kan man studera civilekom i till exempel Umeå och ta master i exempelvis Uppsala. Men vad tycker du om handelshögskolan i Götebrog?

Huggehp
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: fre 23 aug, 2019 19:44

Re: Civilekonom samt olika skolor att studera vid.

Inläggav Huggehp » lör 07 sep, 2019 14:07

Alright.

Jag har inte riktigt tittat på hhg, vad är det för antagningspoäng där? Hittar inget själv. Jag är sugen på att jobba i Stockholm inom en snar framtid då jag har familj och vänner där. Är det kanske bättre att studera mer söder ut istället för norr som umeå om man då vill till Stockholm?

Slutligen.
Jag har läst runt en hel del på skillnaden mellan kanditat + master på 5 år i jämförelse med civil på 4. Det jag kom fram till att den 5 åriga kan vara mer givande, räknar inte med personlighet och andra kompetenser utan bara studierna. Specielt när man vill jobba utrikes. Har du några tankar runt vilken av dom två skulle vara bäst?

hedilattarr
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 9
Blev medlem: fre 16 feb, 2018 19:54

Re: Civilekonom samt olika skolor att studera vid.

Inläggav hedilattarr » sön 08 sep, 2019 0:14

Jag tror att deras antagningspoäng ( hp) ligger på 1,30-1,35. Umeå ligger ganska långt från Stockholm. Vad tycker du om Örebro? Det ligger cirka 2,5 h från Stockholm. Där har de även civilekonomprogrammet och ekomprogrammet.

Du kan som sagt läsa master 1 år efter civilekonomprogrammet. Det är samma sak som att läsa kandidat + master. Om du vill jobba utrikes så tror jag att de till och med kräver att man har läst master ( är dock lite osäker). Du kan även läsa en eller två terminer utomlands vilket gör att du blir både attraktiv här samt utanför Sverige.

Slutligen ger civilekomprogrammet + 1 år master samma sak som kandidat + 2 år master.


Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
ÖVERKRAGNING
utskjutande byggnadsdel i ett övre (sten)lager
Nästa prov

4/4 - 2020 kl 8:10
kvar att studera!

Sista anmälningsdag:
3/2 - 2020 kl 23:59