Ekonomie eller fristående kurser?

För dig som är eller är på väg att bli ekonomistuderande
Skriv svar
Mesost
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: tis 25 jul, 2006 2:00

Ekonomie eller fristående kurser?

Inlägg av Mesost »

Jag är i lite i akut experthjälp.
Jag läser till mäklare för stunden och vill "fixa" till mitt cv lite genom att ha en kandidat examen i ekonomi under bältet.
Min fråga till er kunniga människor är bara, vad tjänar jag mest på att söka ekonomie porgrammet eller att läsa fristående kurser? Finns det några fördelar resp nackdelar med kurser/program.

tack på förhand!

Användarvisningsbild
halvarsson89
Stammis
Stammis
Inlägg: 293
Blev medlem: mån 10 sep, 2007 15:55

Re: Ekonomie eller fristående kurser?

Inlägg av halvarsson89 »

Program är ett mycket bättre val. Enda fördelen jag ser det med fristående kurser är att du kan komponera ditt egna program.

lcse
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 34
Blev medlem: lör 13 sep, 2008 19:31

Re: Ekonomie eller fristående kurser?

Inlägg av lcse »

Med program får man mer resurser, och är mer bunden. (Fast egentligen inte så mkt mer) Skolan kan hjälpa till att fixa praktik. Du har garanterade platser på attraktiva kurser som ingår i programmet. Kolla upp hur "svår" antagningen var till ev attraktiva kurser du skulle vilja ha med.

Fördel med fristående kurser är att man läser dom i den ordning man vill och känns kanske lite lättare att justera riktningen. Även på program är det inget som hindrar att du tar och läser en kurs som eg ges senare i programmet som fristående vid sidan om, deltid eller distans eller vad som finns att tillgå, och tillgodoräknar dig det, beroende på hur det är upplagt kan ev studietiden kortas. På ekonomifältet ges kurserna ofta i flera former. Det är heller ingen som kommer och slår dig om du börjar på ett program och sen ändrar dig efter någon eler några terminer och börjar läsa fristående istället. Du läser ju för din egen skull, inte skolans.

Mesost
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: tis 25 jul, 2006 2:00

Re: Ekonomie eller fristående kurser?

Inlägg av Mesost »

Okej. Tack så mycket för svaren. Ville bara kolla för jag pratade med skolans syo i början av veckan och då förklarade hon att man inte kunde tillgodoräkna sig kurser på samma sätt på civilekonomi som på ekonomieprogrammet. Enligt henne var det så att man var tvungen att läsa de terminer som är bestämda från start. Har jag redan läst kursen fick jag inte "hoppa över" terminen utan tvingades då läsa någon annan kurs inom civilekonomi. Det kändes ju inte så där jätte lockande. Därför föll nu valet på ekonomieprogrammet istället och där kan jag ju hoppa nästan hur jag vill förstod jag det som.

Skriv svar