Jurist i Örebro

För dig som är eller är på väg att bli juridikstuderande
Skriv svar
cajolen
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 29
Blev medlem: lör 20 jul, 2013 11:54

Jurist i Örebro

Inlägg av cajolen »

Hej! Fick 1.35 på högskoleprovet!

Bör jag då komma in i örebro?

Åren de antagit så har det legat stadigt på 1.3, förutom ett år då det var 1.4 (vilket oroar mig oerhört).
Kcoy
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 60
Blev medlem: tor 14 nov, 2013 2:35

Re: Jurist i Örebro

Inlägg av Kcoy »

Sitter lite i samma dilemma som du, har kollat lite statistik och just i år är det ungefär 4500 till som har sökt juristprogrammen i sverige och mig veterligen har programmet lika många platser som tidigare.

Till just Örebros universitet är det 5415 sökande och 643 i första hand, förra året va det 4459 sökande och 565 i första hand det är alltså inte osannolikt att lägsta antagningspoängen på både betyg och hp kommer höjas. Jag iaktog att antalet sökande till landets olika juristutbildningar ökade med ungefär 2500st från år 2012 till år 2013, trots det så blev det i genomsnitt lättare att bli antagen på högskoleprovet. Fler sökande kan alltså tydligen ändå göra att det blir enklare att komma in.

Det ska bli väldigt spännande att se helt enkelt, jag kan tänka mig att lägsta antagningspoängen beror väldigt mkt på vilket kön som står för ökningen, är det mest killar som söker en utbildning blir hpkvoten antagligen högre och är det många kvinnliga sökande är det nog enklare(statistiskt sätt skriver killar bättre på hp och tjejer har bättre betyg.
Men men, det ska bli väldigt intressant, är riktigt taggad på att få mitt resultat, ligger runt 1,4-1,5 =)

Håller tummarna för dig!
Skriv svar