Juristprogrammet i Sthlm eller Örebro?

För dig som är eller är på väg att bli juridikstuderande
Skriv svar
kabongo
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 3
Blev medlem: mån 24 aug, 2020 21:18

Juristprogrammet i Sthlm eller Örebro?

Inlägg av kabongo »

Frågan kanske förefaller märklig hos många då det verkar vara gällande att Stockholm tillhör toppskiktet medan Örebro är B-Laget.

Kom i varje fall in på Stockholm, som var mitt förstahandsval, nu på reservintag såhär några dagar innan kursstart. Jag börjar komma upp i åren lite då jag studerat hela gymnasiet i vuxen ålder och pallar inte höja HP mer och skjuta studierna mer på framtiden, i synnerhet inte med tanke på alla inställda HP dessa tider. Jag var runt 90:e reserv vid första antagningen och tänkte att loppet var kört att ta sig in till den här terminen. Var därför inställd på Örebro och har redan grejat boende där via deras bostadsgaranti.

Nu är frågan om det verkligen är någon större skillnad? Man hör ständigt åsikter att det är bättre att gå UU, LU eller SU för arbetsmarknaden. Samtidigt säger många att lärosätet inte spelar någon som helst roll, bara man har betygen.

Någon som kan ge lite input vad jag bör välja? Har inga problem att lösa bostad i Stockholm heller, bor redan här. Har även ganska många år i bostadskön. Vad rekommenderar ni? Tacksam för svar. Har till imorgon eftermiddag på mig att svara om jag vill ha reservplatsen eller inte.
LiamKingManKillman
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 15
Blev medlem: mån 23 dec, 2019 3:00

Re: Juristprogrammet i Sthlm eller Örebro?

Inlägg av LiamKingManKillman »

Detta funderar även jag över!
Skriv svar