Lund VS. Uppsala - Juristprogrammet

För dig som är eller är på väg att bli juridikstuderande
Skriv svar
saandraeriksson
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: sön 24 feb, 2019 4:27

Lund VS. Uppsala - Juristprogrammet

Inlägg av saandraeriksson »

Hej på er,
Jag planerar att söka in till juristprogrammet nu till hösten och valet står mellan Lund och Uppsala då dessa är de enda som håller "Mycket hög kvalitet" av juristutbildningarna i Sverige enligt UKÄ.
Jag undrar hur dessa två utbildningar skiljer sig åt. Jag har varit på öppet hus i Uppsala och ska även till Lund nästa helg.
Rätta mig om jag har fel. Jag fick uppfattningen att Uppsala är ett traditionellt Universitet där allt i princip ska ske så som det var sedan start. T.ex. enbart 30p kurser där tentorna sträcker sig över en hel termin. Lund verkar också ha omfattande tentor men till viss del uppdelat kurser på terminen så de massiva tentorna undviks.
I denna artikel:
https://www.unt.se/asikt/debatt/stress- ... 66351.aspx

Finns tydliga exempel på psykisk ohälsa vid juristprogrammen, specifikt vid Uppsala, detta skulle kunna ha ett samband med de terminslånga tentorna och ett knappt nytänk.

Jag har haft svårt att hitta på respektives hemsidor om hur mycket "lektionsbaserad" undervisning som tillämpas och hur mycket självstudier det är. Någon som har bättre koll på detta? Fick höra vid UU att det skiljer sig mycket åt mellan de olika terminerna (självklart) men att det är fler obligatoriska seminarien samt föreläsningar än vid exempelvis Stockholms Universitet. Någon som har koll på hur det ser ut på LU?

Jag fick dessutom höra att de använder sig av basgrupper under kurserna, är detta något även LU gör?

Jag har funnit knapp information om detta på internet då det finns mer objektiv information om universiteten.

Avståndsmässigt och relationsmässigt ligger ingen av städerna +/- för mig. Därför är jag tacksam för alla typer av svar!
Skriv svar