Ang byte av studieort

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Användarvisningsbild
Paula18
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1152
Blev medlem: ons 03 aug, 2005 2:00
Ort: Sthlm

Ang byte av studieort

Inlägg av Paula18 »

Vi har ju tidigare diskuterat huruvida man kan byta mellan de olika läkarprogrammet när man väl går på ett.
Nu har KI som vanligt satt fler käppar i hjulet. De ska förhindra överflyttning till KI överhuvudtaget tom VT-08 pga administrativa skäl, vilket man i och för sig kanske kan förstå eftersom det kommer krävas så mycket att lägga om utbildningen.
From Ht-08 kan man byta till senare del av programmet igen men bara om man är sjuk, har ett barn med ett [i:df8ae027e1]särskilt[/i:df8ae027e1] vårdbehov eller forskar på KI. Vafan, ok, jag förstår att man måste prioritera att de som mest behöver det får flytta först. Men är det inte en tillräckligt bra anledning att man aldrig kan lämna/hämta sitt barn med [i:df8ae027e1]vanliga[/i:df8ae027e1] behov på dagis?
Man kan fortfarande söka som vanligt och kanske tillgodoräkna sig det man gjort på annan ort from HT-08 men inte dessförinnan.
LoopA
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 40
Blev medlem: tor 15 dec, 2005 1:00

Inlägg av LoopA »

Paula skrev: "Man kan fortfarande söka som vanligt och kanske tillgodoräkna sig det man gjort på annan ort from HT-08 men inte dessförinnan."

- Jag är i inte säker på att just den här delen av deras nya regler för studieortsbyte berörs av stoppet fram till 2008. Man har alltid rätt att tillgodoräkna sig tidigare studier oavsett vilken administrativ fas universitetet befinner sig i. Däremot kan det kanske vara svårare att bli uppflyttad de termin/terminer man läst tidigare. Oavsett är det ju skönt att ha avverkat 2-3 terminer på annan ort och få en plats garanterad på den ort man önskar, även om det innebär att man måste vänta in någon termin så man kommer i fas. bra tillfälle att jobba om man har dåligt med studiemedel, vilket nästan verkar vara regel för de som söker läkare?
Soffan
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 15
Blev medlem: mån 03 apr, 2006 2:00

Inlägg av Soffan »

Visst är detta med bytet helt otroligt!! Det blir intressant att se om de verkligen inte fyller upp tomma platser innan 2008 eller om de släpper på det. Är det inte så att universiteten får pengar/anslag per utexaminerad student? Borde de då inte vara intresserade av att ha fulla kullar att examinera? Jag mailade KI för länge sedan och frågade hur de definierar "särskilt vårdkrävande barn" men jag fick aldrig något svar. OM jag kommer in skall detta undersökas vidare men jag orkar inte lägga ner energi på det ännu.
//Mammamu
Skriv svar