Antagning gör ett misstag. Vad händer med mig nu?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Användarens profilbild
konkis
Stammis
Stammis
Inlägg: 160
Blev medlem: mån 26 okt, 2009 6:32

Antagning gör ett misstag. Vad händer med mig nu?

Inlägg av konkis »

Jag var ute i ganska god tid med att skicka in min anmälan på antagning.se. Vid det tillfället valde jag Linköping i första hand och Uppsala i andra hand eftersom jag behövde få bekräftat att det fanns en möjlighet för mig att plugga i Uppsala. Bara några timmar senare ändrade jag plats på dessa två alternativ och skickade in.

Mitt misstag var att jag aldrig kollade mailet som kommer kort därefter som bekräftar ändringen. Hade jag gjort det hade denna helt sjuka situation aldrig hänt, nämligen att min ändring som sådan inte registrerades rätt i själva systemet, när allt såg rätt ut på hemsidan hela sommaren medan ansökningen behandlades.

När jag såg antagningsbeskedet igår fick jag en chock. Antagen till Linköping, mitt förstahandsval (va?) och STRUKEN från resten. Nog för att jag INTE alls hade räknat med att bli antagen redan i första urvalet med 1.85 (reserv i första urvalet känns mer rimligt för de som inte har 1.9 eller 2.0), men VAD hade gått så snett att Uppsala plötsligt inte var mitt förstahandsval?
Min ändring hade blandats om helt tokigt på alla alternativ förutom Linköping, som stod kvar som etta på listan. Uppsala hamnade näst längst ned.

Resten av den dagen satt jag i telefon med handläggare på antagning.se. Första personen jag fick tala med var riktigt otrevlig och när jag belyste den helt bisarra situationen var han först knäpptyst och sedan fick jag ett "tyvärr" på det mesta jag frågade eller bad om. Jag ringde om och en mycket hjälpsam kvinna gav mig både numret till en chef och förklarade att det är Uppsalas antagning jag måste prata med för att få hjälp eftersom antagning.se inte förstår vad det är som har gått fel och de kan inte sätta mig i reservkön till Uppsala.
I mina ögon är det bara ett klick bort, att leta upp mina antagningsuppgifter och ändra status från STRUKEN till RESERV eftersom jag med all sannolikhet kommer att komma in efter andra urvalet med mitt högskoleprovpoäng.

Allt det här är lite av en personlig katastrof. Jag har kämpat i fyra år och nio högskoleprov för att få en plats på läkarlinjen och fram tills nyligen var de flesta alternativ möjliga, men på grund av personliga anledningar måste jag bo kvar hemma och pendla. Min glädje var enorm för att jag fick såpass bra på HP att jag kunde välja Uppsala.

Med denna post vill jag på något vis försöka varna andra, främst de som är stensäkra på att de kommer hamna som reserver efter första urvalet, när det i själva verket kan slå otroligt fel. Samt för att fråga om någon har varit med om liknande misstag från antagningsenhetens sida och hur det löste sig.
Så här kämpar jag (pluggdagbok): http://www.hpguiden.se/Forums/viewtopic/t=10982.html
Användarens profilbild
empezar
Platinapostare
Platinapostare
Inlägg: 6368
Blev medlem: tis 24 okt, 2006 2:00

Re: Antagning gör ett misstag. Vad händer med mig nu?

Inlägg av empezar »

Riktigt tråkigt att det blev sådär för dig. Det är ju också svårt att bevisa att deras hemsida visat "rätt" för dig, medan mejlet visade något annat. Chansen att de går med på att ändra din status till reserv känns rätt liten pga all byråkrati, men jag hoppas verkligen att du lyckas nå fram till någon som förstår att datorsystem inte är perfekta och att misstag sker även där.
Skriv svar