Arbete vid sidan om läkarstudier?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
boohoo
Stammis
Stammis
Inlägg: 120
Blev medlem: fre 10 okt, 2008 14:48

Arbete vid sidan om läkarstudier?

Inlägg av boohoo »

Hej,

Har kommit in i Linköping. Av anledning till att jag redan tagit 3 års CSN kommer jag vara i behov av att arbeta 8-10 arbetspass i månaden.

Min fråga sträcker väl sig mer till er som redan är antagna och pluggat en termin eller två. Hur mycket tid lägger ni i genomsnitt ner på studier, och hinner man med att arbeta vid sidan om?

Tack på förhand.

samejl
Stammis
Stammis
Inlägg: 384
Blev medlem: tis 16 jun, 2009 2:06

Re: Arbete vid sidan om läkarstudier?

Inlägg av samejl »

Kan lite småstolt berätta om min storasyster. :-D
Hon har nu läst klart fjärde terminen på Ki vid 21 års åldern. Hon har klarat av varenda tenta. Utöver det är hon verksamhetschef för en organisation och jobbar minst 20 timmar i veckan. Samtidigt har hon definitivt(enligt mig förvånandsvärt mycket) tid över för annat roligt här i livet.

Så visst går det. Allt handlar nog om prioriteringar ;)

Linda2
Stammis
Stammis
Inlägg: 296
Blev medlem: fre 16 okt, 2009 11:03

Re: Arbete vid sidan om läkarstudier?

Inlägg av Linda2 »

samejl skrev:Kan lite småstolt berätta om min storasyster. :-D
Åh, vilken otrolig syster du har! :-)

Jag är på termin 2 på KI och kan väl kanske bidra lite. Jag skulle absolut inte ha utrymme att jobba alls - men jag har visserligen tre riktigt små barn och det i sig kan ju räknas som ett heltidsjobb.
Generellt kan man väl säga att de i min klass som ströjobbar verkar klara sig bra medan de som har jobbat mer och kontinuerligt släpar på sin första tenta. Någon doktorerar vid sidan av och har klarat sig men har slagit knut på sig själv. Arbetsbelastningen den här terminen har varit hög från början och ständigt ökande. Men som föregående talare sa, allt är möjligt!

Användarvisningsbild
Phantomen
Stammis
Stammis
Inlägg: 325
Blev medlem: ons 18 mar, 2009 19:26

Re: Arbete vid sidan om läkarstudier?

Inlägg av Phantomen »

Visst är det möjligt.

Jag jobbar normalt på helgerna, samtidigt som jag pluggar termin 2 i Uppsala, och jag har två små barn. Det blir ju så klart inte mycket fritid över, men den fritid som blir över tar man tillvara på ordentligt. Men jag har dock inte jobbat något nu de senaste månaderna av diverse anledningar, men när jag jobbade schemalagt, så gick det att kombinera det med läkarstudier och familjeliv, utan att missa någon tenta. Gäller att tvinga sig att bli strukturerad om man nu inte är det från början. (vilket jag normalt inte är).

Men det är nog väldigt individuellt, hur mycket man kan/orkar jobba. Alla lägger inte ner samma mängd tid på studier. Vissa behöver fler timmar att plugga, andra behöver färre. Så det beror nog på, som sagt. Men omöjligt? Nej.

Användarvisningsbild
empezar
Platinapostare
Platinapostare
Inlägg: 6364
Blev medlem: tis 24 okt, 2006 2:00

Re: Arbete vid sidan om läkarstudier?

Inlägg av empezar »

Jag skulle personligen ha tid att jobba heltid vid sidan om studierna, utan problem. Det gäller dock att man har lite att säga till om gällande schemaläggningen på arbetet. I mitt fall hade jag kunnat jobba heltid och fortfarande ha fredag-måndag kväll lediga.

boohoo
Stammis
Stammis
Inlägg: 120
Blev medlem: fre 10 okt, 2008 14:48

Re: Arbete vid sidan om läkarstudier?

Inlägg av boohoo »

Tack för alla svar.

Det verkar råda lite delade meningar hur mycket man orkar jobba, vilket är ganska självklart då det är en såpas individuell sak.

Det svåra är nog att hitta arbete som matchar med tiderna, men då man har ett yrke där man jobbar samtliga av dygnets alla timmar borde det inte vara några problem, får man hoppas :)

DrXray
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 7
Blev medlem: tor 09 dec, 2010 17:52

Re: Arbete vid sidan om läkarstudier?

Inlägg av DrXray »

Jag har nu läst drygt 3 år i ume och har flera kursare som jobbar helg typ 16 timmar i veckan eftersom de inte har något csn alls kvar. Det verkar fungera utmärkt för dem. Om man har någorlunda lätt för sig och inte har extremhöga ambitioner vad det gäller tentaresultat behöver man i princip aldrig plugga på helgen. Haken är förstås att man inte kan festa så mycket, men på de senare terminerna är det ändå inte många stora sittningar och sånt, vissa helger är klassen uppdelad på en massa olika orter, då gör det inte så mycket att man måste upp på lördag morgon. Jag skulle själv jobbat helger om mitt csn tagit slut (nu kommer jag lyckligtvis upp i exakt 6 år) eller om jag haft en högre hyra än jag har nu.

hp-student
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 6
Blev medlem: lör 04 jul, 2009 8:39

Re: Arbete vid sidan om läkarstudier?

Inlägg av hp-student »

Jag läser fjärde året på KI och har jobbat två kvällar i veckan den här terminen (som uska på sjukhuset). Jag har CSN på 50 % för att det ska räcka hela vägen. Det har varit ganska kämpigt i perioder, men det är helt klart genomförbart. Det beror även på vilken temrin man läser. Jag tror att det hade varit lättast att jobba extra de första två åren när man inte är bunden till sjukhuset så mycket (det är jobbigt att vara på plats 8-16 och sedan jobba kväll jämfört med att ha föresläsningar 8-12 och sedan kunna jobba), å andra sidan är man lite orolig i början över studierna och vet inte hur mcket man behöver plugga, så det kanske går på ett ut. Förra året jobbade jag 1-2 kvällar i veckan. Det som tar stryk är fritiden. Jag hinner träna, men det är nästan det enda jag gör förutom att plugga och jobba.

Body
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 58
Blev medlem: tor 23 sep, 2010 2:45

Re: Arbete vid sidan om läkarstudier?

Inlägg av Body »

Känns inspirerande att höra alla som lyckas jobba samtidigt, eftersom jag själv tänkt jobba på helgerna! :) Krävs väl som ni säger en gedigen planering, men bra jobbat av er! =)

Skriv svar