att bestämma sig för att gå "all in".

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
NikWes
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 42
Blev medlem: sön 14 jan, 2018 15:35

att bestämma sig för att gå "all in".

Inlägg av NikWes »

För ett drygt år sedan bestämde jag mig för att satsa fullt ut på att komma in på läkarprogrammet. Jag alltid funderat och tänkt på att bli läkare och haft det som en drömt men har alltid avfärdat den tanken med att det är omöjligt för mig att komma in på läkarprogrammet och därigenom aldrig ens gjort ett försök.

Så för ett år sedan tog jag beslutet att jag iallfall skulle försöka. Det är en långväg ditt och jag hade då inga höga förhoppningar om att lyckas men ju mer jag tänkte på det ju mer motiverad blev jag.
Jag var tvungen att sortera och välja bort flera andra saker som jag hade planerat för att kunna gå "all in" med studierna och det var inget lätt beslut...

Jag hade tidigare försökt skriva högskoleprovet och då fått 0,6, Det var ett ganska lamt försök då jag varken hade de rätta mattekunskaperna eller läsvanan för att få högre resultat och gjorde det mest som en kul gjej.
Första steget var att få behörighet och då krävdes det att jag läste in alla matte, fysik, kemi och biologi kurser för att vara behörig. Matte är nu avslutat och jag fick ett bra betyg. Samtidigt skrev jag ett nytt högskoleprov och la ner tid på att lära mig alla delar.
Min plan var att fortsätta plugga om jag skrev över 1,0 annars skulle jag lägga ner projektet.
Jag fick 1,2.
Detta gjorde mig ännu mer motiverad till att fortsätta. Nu har jag avslutat första Fysik kursen och fick ett bra betyg där mer.

Nu har jag en bra känsla och det känns som att målet bara kommer närmare och närmare, men tanken att inte komma in blir också tyngre och allt jobbigare. Ju närmare målet man kommer ju längre blir fallet om man inte lyckas.
Jag försöker hela tiden att tänka positivt men det är klart att det finns en oro över att misslyckas, det känns dock ändå bra inför kommande Hp prov och målet är att skriva högre än 1,2 denna gången.
Jag vet att det fortfarande är en lång väg kvar till att faktist komma in men motivationen är på topp, vi får se efter Hp-provet om det är befogat eller inte...
Halalelon
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: tor 11 aug, 2016 15:09

Re: att bestämma sig för att gå "all in".

Inlägg av Halalelon »

Med tanke på din höjning kommer du definitivt klara det, så länge du fortsätter gå all in! Det handlar bara om hur länge du är villig att kämpa även om det inte skulle gå bra
Montytjejen
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 257
Blev medlem: ons 22 feb, 2017 19:30

Re: att bestämma sig för att gå "all in".

Inlägg av Montytjejen »

Ja, bara fortsätt! Skulle det gå sämre än du tänkt dig så betyder inte det att du ska sluta, bara att du måste fortsätta. Jag brukar tänka mig att om man kämpar sig igenom det jobbiga så finns det alltid något bra på andra sidan :) Jag läste upp Fysik 2 förra året och upplevde att det förbättrade mina räknekunskaper otroligt mycket! Kämpa på med de kurserna så ska du se att det blir bättre, sen kan du såklart köra HP-plugg vid sidan om beroende på vad du orkar, men oavsett så är fysikkurserna väldigt bra för att förbättra mattekunskaperna :) Och sist, kom ihåg att det är bara du som bestämmer när du ska sluta försöka! Lycka till!
Hope is a good thing, maybe the best of things, and no good thing ever dies
Peco
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 76
Blev medlem: mån 30 okt, 2017 11:41

Re: att bestämma sig för att gå "all in".

Inlägg av Peco »

Kämpa kämpa! Går igenom nästan precis samma sak här. Jag fick också under 1,0 första gången jag skrev och pluggade sedan upp alla betyg som krävs för behörighet. Nu senast på HP fick jag 1,2. Det är en lång väg, men om jag inte skulle kämpa för det jag drömmer om, skulle jag sluta upp bitter och omotiverad. Det finns inget annat sätt!
EliAke
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: lör 13 jan, 2018 19:38

Re: att bestämma sig för att gå "all in".

Inlägg av EliAke »

Du har redan kommit långt och med din motivation tror jag verkligen du kommer klara det! Kämpa på och kolla på det du lyckats med dagarna då plugget går extra tungt (sådana dagar har alla!). Kör hårt!
TimAdj
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: sön 07 jan, 2018 18:37

Re: att bestämma sig för att gå "all in".

Inlägg av TimAdj »

Precis vad jag går igenom just nu. Bestämde mig för att gå all in som nyårslöfte. Jag har alltid tänkt att det är omöjligt sen jag slutade gymnasiet (2016) mitt mål stannar dock bara på 1,5. Första gången jag skrev HP var i ettan på gymnasiet och då fick jag 0,7. Sen gjorde jag provet igen utan förberedelser i höstas och fick 1,0. Detta gav mig lite förtroende och jag kände att jag hade det i mina egna händer. Köpte därmed denna kurs fram till höstens prov för att få 1,5. Mitt första mål är 1,3 till våren för att sedan till hösten ta 1,5.
chnak
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 3
Blev medlem: lör 17 okt, 2015 20:24

Re: att bestämma sig för att gå "all in".

Inlägg av chnak »

Hej NikWes,
Det är jättebra att du tagit dig så här långt. Själv kämpar jag också för att komma in i på läkarprogrammet. Vi båda behöver få så bra på HP för att kunna komma in. Jag undrar om du har tid under de här kommand dagarna så att vi kan träna tillsammans nån gång.
Mvh,
Christopher Nakabaale
Skriv svar