Böcker att läsa? - Verbala delen

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Luketyvso3
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: lör 30 maj, 2020 0:47

Böcker att läsa? - Verbala delen

Inlägg av Luketyvso3 »

Hej!

Jag har sen tidigare skrivit HP en gång tidigare där jag skrev ett väldigt dåligt betyg på verbala delen vilket dragit ner min poäng. Framförallt LÄS och MEK, jag tror att detta kan bero på att jag nästan aldrig läser böcker. Min läsvana är alltså mer eller mindre obefintlig. Jag planerar att fokusera på att läsa böcker samt träna ord inför nästa högskoleprov. Jag har dock ingen aning om vad som är optimalt att läsa inför HP. Jag är helt ny när det kommer till olika typer av litteratur. Ska man läsa klassisk skönlitteratur eller artiklar? Vill helst inte läsa någon tråkig facklitteratur för att detta ska kunna hålla i längden. Jag vill alltså komma in i en läsvana, förbättra läshastighet och förståelse.

Ni som läser mycket böcker och lyckats bra på HP, har ni några råd på vad man kan läsa för böcker? Finns det någon typ av böcker med svårare ord som ofta dyker upp på HP, så man även lär sig nya ord medans man läser?

Funderar också på att köpa VIP, tror ni det kan vara värt det om man vill bli bättre på LÄS och MEK? Vilken typ av uppgifter finns i VIP för att utveckla dessa? Jag är orolig för VIP främst gynnar den kvantitativa delen som jag redan skriver bra på.

Alla tips uppskattas!

118593
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: fre 01 mar, 2019 17:14

Re: Böcker att läsa? - Verbala delen

Inlägg av 118593 »

Hej!

Själv trodde jag också först att VIP bara skulle hjälpa en med den kvantitativa delen och mindre på den verbala. Nu när jag har haft VIP så har jag faktiskt höjt mig mest på den verbala delen. Det jag har fått mest nytta av är LÄS och jag tror att det beror på att jag har läst en artikel varje dag med varierad innehåll och källa samt texter från LÄS-uppgifter. Jag ser också till att läsa olika typer av texter såsom recensioner, debattartiklar osv. ORD-delen på VIP hjälper en också att bli bättre på både MEK och LÄS.
Om du däremot bara behöver höja dig på MEK och LÄS så räcker det nog med att bara läsa artiklar, själv tycker jag att böcker är längre och man får inte samma variation av böcker som man kan få av artiklar.

Skriv svar