Drömmen om läkarlinjen

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Linnea Larsson
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: ons 28 aug, 2019 18:42

Drömmen om läkarlinjen

Inlägg av Linnea Larsson »

Hej!

Min största just nu dröm är att komma in på läkarlinjen. Jag vill komma in så snart som möjligt, men om det tar mig några år så gör det mig ingenting. Ni som är läkarstudenter just nu eller har samma mål som mig, vad har ni för tips? Hur ska jag tänka och agera för att komma in på programmet? Hur lång tid tog det för er? Hur mycket ska jag plugga inför HP?

Tack på förhand! :D
xpowerx5005
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 17
Blev medlem: ons 21 dec, 2016 19:01

Re: Drömmen om läkarlinjen

Inlägg av xpowerx5005 »

Går du fortfarande på gymnasiet? Då skulle jag rekommendera att ge järnet och få så pass bra betyg som som möjligt. Särskilt i naturämnena och matte som nu är det mest relevanta man ska kunna. Angående Hp så är det rekommenderat att även få det gjort och hur du ska plugga till det står det gott om på nätet. Jag fick relativt bra betyg men inte på Hp så kom in med betygen av så skäl. Det jag tycker angående Hp-plugg är att man ska försöka hålla ett regelbundet schema ganska långt innan provdagen och på så sätt inte ta allt sista veckan. Det kan vara att repetera matten (som är på matte 1c-nivå) och kanske läsa mycket tidningar och facklitteratur för att kunna behärska det vetenskapliga språkbruket.
aspa
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 10
Blev medlem: mån 21 sep, 2020 20:07

Re: Drömmen om läkarlinjen

Inlägg av aspa »

hej!

håller med överstående, det gäller bara att plugga stenhårt.

Nu försöker jag höja i princip alla mina gamla betyg från gymnasiet samtidigt som jag läser behörighetskurserna Ma, Ke,Bio och fysik på komvux. jag har räknat med att det kommer ta 1,5 år. så målet för mig är att kunna söka in VT22. Det är mycket slit men jag blir bara mer motiverad för varje kurs jag kan bocka av.

jag valde denna vägen då jag bara skrivit ett HP tidigare och det var nu i höstas, därmed tror jag det kommer gå fortare för mig att kunna söka in såhär istället för att behöva vänta på HP tillfällen och även behöva göra ett det ett par omgångar för att komma upp i poäng. Jag kommer såklart göra HP under tiden jag pluggar såhär bara för att hålla dörrarna öppna dock!
lycka till :)
Skriv svar