Finns det läkareprogrammet på distans?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Esmaeil
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: fre 09 aug, 2019 6:14

Finns det läkareprogrammet på distans?

Inlägg av Esmaeil »

Hej
Jag bor 160 km bort från Göteborg och har tänkt att ansöka till läkareprogrammet där VT 2020. Baserad på visa grejer kan jag inte flytta från mitt närvaranda plats, utan jag måste pendla fram och tillbaka.
Nu undrar jag om det finns läkareprogrammet på distans i Göteborg eller någonstans i Sverige?
Jag vet att programmet inkluderar en stor del praktisk och semenarer. Men jag menar att man kunna läsa de teoritiska delar på distans och resten på plats.
Om det finns inte på distan, hur många dagar i veckan har man föreläsning isåfall?
Finns det svenska böcker istället för engelsk litteraturer? Kan man klara sig utan engelska språket?
Jag har läst Kemi och Biologi på Vux utan att läsa någon böcker. Jag har kollat bara på Youtube och har antecknat på föreläsningar. På det sättet kunde jag klara mig väldigt bra. Tror ni att jag kan fortsätta på det sättet i läkareprogrammet också?
Mvh Esmaeil

Zodiac
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 268
Blev medlem: tis 11 okt, 2011 0:04

Re: Finns det läkareprogrammet på distans?

Inlägg av Zodiac »

Nej, läkarprogrammet finns inte på distans. Det är möjligt att endast gå på sådant som är obligatoriskt under prekliniska delen vilket varierar beroende på lärosäte men det är oftast ganska mycket(Skulle säga 1-2 ggr per vecka i genomsnitt på KI de första 4 terminerna).

Under den kliniska delen är det meningen att du en stor del av terminerna ska vara på plats på en avdelning på sjukhus eller vårdcentral och i princip jobba hela dagar. Det vill säga, ditt jobb är att lära dig yrket genom att praktisera på plats.

Kurslitteraturen under prekliniska delen har för oss nästan uteslutande varit på engelska. Vi har även haft kurser, seminarier och redovisningar på engelska.

Skriv svar