Fixa studentboende (läkarstudent)! tips?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Hinz0
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 5
Blev medlem: tor 04 okt, 2018 9:50

Fixa studentboende (läkarstudent)! tips?

Inlägg av Hinz0 »

Hej

Läser du till läkare? Kan du kanske dela med dig av dina erfarenheter av bra studentboenden/områden i den ort du läser? Hur kan man enklast hitta lägenheter i t.ex. i städer som Göteborg, Linköping, Umeå och Lund? Vad gjorde du för ditt första år som student? Det verkar vara lite svårt att hitta ett bra boenden i Göteborg och Lund, och de flesta är omöblerade, känns det som. Har aldrig riktigt studerat på högskola och flyttat till en annan ort.. Vissa studentboenden kräver att man har "studentkod" innan man kan börja söka/anmäla sig till ett boende. Borde jag vänta tills jag fått mitt antagningsbesked? Eller borde man kanske lägga upp annonser på t.ex. blocket redan nu? Är väldigt pedant och lite rädd att hamna på ett "sunkigt" studentboende. En etta med kök hade varit perfekt..Något som rekommenderas för mig som vill bo i ett "fint" ställe, men samtidigt inte för dyrt? :|

Tacksam för alla svar! (sorry för tusen frågor..)

Användarvisningsbild
empezar
Platinapostare
Platinapostare
Inlägg: 6357
Blev medlem: tis 24 okt, 2006 2:00

Re: Fixa studentboende (läkarstudent)! tips?

Inlägg av empezar »

I Uppsala handlar det om att vara villig att betala. Det är ganska enkelt att få en hyresrätt på bostad.uppsala.se av den enkla anledningen att det är svindyrt (en etta för minst 7000 kr/mån). Man kan också välja att bo inneboende hos någon och betala åtminstone 5000 kr för ett 10 kvm rum, med delat kök. Eller så köper man en etta för 1,7 miljoner. Det är typ de valen som finns i Uppsala, om man inte redan har en väldigt, väldigt lång kötid i bostadskön (12+ år). Har man stått i studentbostadskön så räcker det kanske med 3 år för en normal studentlägenhet. Kan man nöja sig med korridor kanske det räcker med 1 år. Jag är lite osäker här för mina siffror är typ 7 år gamla vad gäller studentboende.

När jag pluggade systemvetare så var det ganska vanligt att man sov på soffan hos en äldrekursare i ett par månader innan man hittade någonstans att bo mer permanent.

Det lönar sig att ställa sig i köer tidigt.

Skriv svar