Forskning på LU vs KI?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
syntax_error
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 6
Blev medlem: sön 24 jan, 2021 15:31

Forskning på LU vs KI?

Inlägg av syntax_error »

Står och väger mellan läkarprogrammet vid KI vs det i Lund. Fördelen med KI är ju dels att man verkar bedriva mer forskning, dels att det är lättare för studenter att engagera sig. Det finns ett flertal initiativ för att underlätta för forskningsintresserade studenter. Utöver FOLÄK 1 och 2 så finns det sommarforskarskolor, organisationen "Studenter i Forskning" och listor på forskare som vill ställa upp som handledare och på forskargruper vid vilka man kan skriva sitt examensarbete.

Vid LU ser jag det finns någon typ av sommarforskarskola, och också ett ytterligare steg man ska söka till. Det verkar dock vara om omständigt då man först måste hitta en villig handledare och därefter övertala denne att betala ett stipendium (om man inte blivit bevlijad anslag själv). Detta känns som en onödig bromskloss, det är ju erfarenheten jag är intresserad av, inte pengarna. Hur lätt är det att ombesörja detta? Finns det några slags initiativ som syftar till att skapa kontakter mellan studenter och dessa tänkta handledare/forskargrupper?

https://www.medicine.lu.se/study-facult ... ships-2021

Överlag, hur tacksamt är Lund visavi KI om min målsättning är att ta en PhD (en betald sådan med heltidsstudier) och bli någon typ av forskningsläkare?
Skriv svar