Försöka uppnå min dröm

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
DoctorTQ
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: sön 22 dec, 2019 12:59

Försöka uppnå min dröm

Inläggav DoctorTQ » sön 22 dec, 2019 13:16

Tjena allesammans! Det är så inspirerande att läsa alla andras dagböcker så varför inte skapa en själv! Kort om mig, jag går i andra ring gymnasiet (2019-2020) och studerar naturvetenskap, jag har alltid haft det enkelt för mig när det kommer till pluggandet och brukar snitta runt B på alla prov. (Inget skryt jag lovar Lol) Jag har aldrig skrivit högskoleprovet innan och i vår 2020 ska det vara min första gång. Totalt tänker jag lägga ungefär 3-4 h varje dag ända fram till högskoleprovsdagen, varje dag låter tufft men det är värt det om man vill nå sin dröm och min är att studera till läkare i Karolinska (Väldigt originellt :P). Jag satsar på ungefär 1.7 - 1.8, men självklart ska man ha lite realistiska mål och därför försöker jag få 1.4-1.5 i vår (Så jag kan klara av att försöka komma in med alternativt urval).

Under dessa 3-4 timmarna tänker jag lägga min tid på memrise, artiklar, en bok från mitt lokala bibliotek, matematiska appar och Khan Academy math lessons efter all den digitala hjälpen har jag också lånat "Den kompletta guiden till Högskoleprovet". Till slut tänker jag göra minst ett delprov varje dag och analysera alla mina felaktiga alternativ. Tror ni med min disciplin och motivationsförmåga att jag kommer att nå mitt mål under snarare tid, kanske HT 2020 eller VT 2021 innan jag går ut gymnasiet? Vad rekommenderar ni och bör jag tänka på något under min studie?

Självklart tänker jag inte strunta i skolarbetet heller, när jag har prov eller en uppgift/läxa så prioriterar jag den istället och sedan fortsätter med HP plugget.

Alla svar och tips är godtagbara :D

Robin1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 73
Blev medlem: sön 07 apr, 2019 16:20

Re: Försöka uppnå min dröm

Inläggav Robin1 » sön 22 dec, 2019 17:09

Vad bra att du redan så tidigt börjar satsa på hp, önskar att jag gjorde samma sak när jag gick i tvåan på gymnasiet 😁
Men absolut har du chans att nå ditt mål. Gör ditt bästa nu i vår utan att ha för stora förhoppningar och se det lite som ett övningstillfälle. Vem vet, kanske blir det jackpot direkt!
Mina främsta tips till dig är att öva ALLTING på tid, samma tidspress som på hp samt gå igenom så många gamla högskoleprov du kan!
Önskar dig lycka till 💪🏼🤓
Mvh Robin


Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
OEUVRE
(konstnärs eller författares) verk, samlad produktion
Nästa prov

4/4 - 2020 kl 8:10
kvar att studera!

Sista anmälningsdag:
3/2 - 2020 kl 23:59