hur svårt är läkarlinjen?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
idalorraine
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 16 jul, 2019 14:35

hur svårt är läkarlinjen?

Inlägg av idalorraine »

Hej!
Jag undrar hur svårt läkarprogrammet är jämfört med naturämnena (kemi, fysik, matten osv). jag förösker plugga alla naturämnen på komvux just nu, och tycker det är extremt svåra ämnen (pluggar i och för sig på distans utan mycket hjälp av min lärare), men nu börjar jag tvivla på att jag verkligen kommer lyckas med läkarprogrammet om jag redan nu tycker gymnasieämnena är svåra. är det onödigt att lägga ner all denna tid på komvux tror ni? är läkarlinjen mycket svårare än t.ex. fysik och kemi och matten?

Melissa.Ab
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 295
Blev medlem: tor 26 okt, 2017 7:09

Re: hur svårt är läkarlinjen?

Inlägg av Melissa.Ab »

Jag har ingen aning. Men jag går efter filosofin att det handlar mer om hur man angriper ämnena och vilken inställning man har, snarare än om de är "lätta" eller inte. Tänker mig att det handlar om hur duktig du är på att lära dig, och hur bestämd du är att lära dig, snarare än hur duktig du är på specifika ämnen.Vidare är allt svårt tills man har lärt sig, och man har fallenhet för vissa ämnen men kanske inte för andra, vilket kan göra somliga processen lite mer ansträngde.

Jag har som sagt ingen aning, förmodligen är det svårt, men jag upplevde också gymnasiet som relativt svårt men när jag tittat på matte 1 nu (efter 3 år och 4 mattekurser till) framstår det som mycket lättare.

Det som gör mig säker på att jag kommer klara LL är min tjurskallighet, snarare än mina förkunskaper.

Skriv svar