Inför antagning HT 2021

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Linnéa5
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: lör 29 mar, 2014 9:53

Inför antagning HT 2021

Inlägg av Linnéa5 »

Mitt drömscenario var verkligen att satsa inför HP ht2020 att plugga 10 veckor fulltid och försöka nå så högt som möjligt och i bästa fall komma in redan vt2021 (men fortfarande tanken i huvudet att de vore just ett drömscenario att komma in så fort!) . I och med beslutet att ställa in HP så får jag släcka drömmen att komma in vt2021 på läkarprogrammet då jag har alldeles för lågt på HP, ens kunna fundera i banorna på en reservplats. Det känns nu så himla segt att behöva vänta till i April men det positiva är att jag har de ekonomiska möjligheterna att endast jobba lite extra och sen lägga resten av tiden på HP-plugg vilket lär behövas för att jag inte riktigt vågar hoppas på att kunna höja mig tillräckligt, men jag jobbar på det.

Nu till saken för att jag inte har något bättre för mig i dessa lite smått besvikna tider med inställt högskoleprov 8-)

Jag vill somsagt komma in på läkarprogrammet men har inga större krav på just vilket om jag ska vara ärlig. Vad vågar man spekulera att inför det nya läkarprogrammet HT2021 kan tänkas landa på för HP som lägst för att komma in? Vet att de är sjuuukt svårt att kunna säga en konkret siffra men bara kul att få höra lite olika spekulationer och tankegångar :) vad tror ni, kan de höjas en aning i och med de inställda proven?

Och hur tänker ni kring de här med inställt högskoleprov och att få vänta med studierna?
Jag försöker motivera mig med att 6 månader hit eller dit inte spelar någon roll i det långa loppet. Det enda är väll att när man är sjukt motiverad så känns de bara som att man vill komma igång, men på samma gång behöver jag ju i första hand plugga inför HP och nu när jag har ännu mer tid så känns de som en mindre pressande tidsplan och större möjlighet att kunna höja resultatet :)
naval
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: sön 07 apr, 2019 15:16

Re: Inför antagning HT 2021

Inlägg av naval »

Det finns många olika sätt att försöka gissa oss fram till hur antagningarna HT21 kommer se ut, men det är bra att komma ihåg att man aldrig riktigt vet. En tanke är att antalet provskrivare kommer öka rejält vilket gör att det inte spelar någon roll att ”två prov blivit inställda”. Just att antalet provskrivare ökar gör ju att den andel som exempelvis får 1,60 ökar avsevärt med normeringen, för det är så resultaten blir. Det blir fler som kommer få 1,6 eller 1,7 och dessa kommer söka till exempelvis läkarprogrammet vilket gör att antagningen höjs. Detta i jämförelse med det tidigare jag nämnde, nämligen att de som ”skulle fått” 1,6 eller 1,7 under proven som blev inställda inte söker. Det är min tanke i alla fall.
Linnéa5
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: lör 29 mar, 2014 9:53

Re: Inför antagning HT 2021

Inlägg av Linnéa5 »

Ja det är ju just det, väldigt svårt att säga hur de kommer att se ut. Jag tänker mig att de som verkligen har ett specifikt mål och skulle kommit in på utbildningen nu i höstas/våras kommer ju "vara kvar" och således vilja sätta sitt HP-resultat. Sen är de frågan eftersom HP-resultaten förlängts vad de kan ha för påverkan? Känns kanske mindre troligt att någon med ett "gammalt" resultat skulle söka in utan på en av de utbildningarna som generellt karaktäriseras av högre HP-resultat. Jag kan tänka mig att dessa personer förhoppningsvis redan är inne på den utbildning de vill.

Jag skulle gissa på en höjning på de flesta läkarprogram, men det ska bli intressant att se hur de kan bli, det känns som de är flera aspekter att ta hänsyn till. Dessutom har jag förstått det som att många medvetet velat vänta med ansökan i och med det nya läkarprogrammet.
Skriv svar