Jobb vid sidan av HP-plugg

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
carl28
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: mån 02 dec, 2019 18:52

Jobb vid sidan av HP-plugg

Inlägg av carl28 »

Hallå!

Jag har bestämt mig för att kämpa mig in på läkarprogrammet.
Jag har förbigått mina "limited beliefs" och jag känner att allt är möjligt med rätt motivation och tron på sig själv.

Jag har planer på att ta ett år på komvux för att läsa in behörigheten till Läkarprogrammet. Därefter träna på HP tills resultatet är tillräckligt.

Jag har skrivit HP 2ggr. Resultaten jag fått har inte varit skyhöga, men jag vet att om jag bestämmer mig för något är jag en seg jävel som aldrig ger mig.
Kan tillägga att jag la ner skolpennan för 7 år sedan.

Hursomhelst, idag jobbar 100% jag på en industri. Jag känner att det inte är hållbart i samband med HP-plugg. I dagsläget läser jag vissa kurser från komvux på distans.
Mitt nuvarande jobb är alldeles för stressigt för att kunna plugga massa på kvällarna.
Hjärnan brukar ta sitt pick och pack och lämna mig i sticket runt 15:00 varje dag. Därefter kör man på auto-pilot för att ta sig genom dagen.

Jag vill kunna plugga på kvällarna utan att vara helt utmattad i hjärnan.

Hur gör ni som kombinerar jobb med HP-plugg alternativt någon som har ett riktigt hett tips?
:)

Med vänlig hälsning, Carl
simpa90
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 6
Blev medlem: mån 02 sep, 2019 9:36

Re: Jobb vid sidan av HP-plugg

Inlägg av simpa90 »

Kliv upp två timmar tidigare än din nuvarande uppstigningstid. Låt HP-plugget vara det första din utvilade hjärna ställs inför varje dag. Scrolla inte ett enda flöde på telefonen och se noll minuter på tv närmaste halvåret. På så vis vilar du ordentligt när du vilar. Träna konditionsträning varje dag. Variera tempo, längd och typ av aktivitet. Sov. Så, nu är du snart där! =)
SuperC
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 95
Blev medlem: sön 09 apr, 2017 22:20

Re: Jobb vid sidan av HP-plugg

Inlägg av SuperC »

Jag har jobbat vid sidan av HP-plugg, min rekommendation till dig är att försöka plugga så fort du har möjlighet, nu jobbar jag visserligen inom vården så jag kan inte uttala mig om industriarbete men när du har raster och liknande så kan du försöka spendera din tid med att öva på memrise, eller högskoleprovsappen, så gjorde jag. Jag hade till och med ett anteckningsblock i fickan så jag kunde göra snabba uträkningar och liknande när det vart lugnt på jobbet. Man kan också tänka matematiskt, om min kollega förbereder en viss medicin med en viss volym så tänker jag mig hur mycket det är om man omvandlar det till andra enheter. Eller om jag ska räkna ihop antalet kalorier hos en patient så försöker jag tänka detta i huvudet så jag kan öva på min huvudräkning. Och försök att få in lite fysisk aktivitet under veckorna, om det är svårt att planera in så kan du försöka fixa en kalender så att du får lite mer översikt, fysisk aktivitet kommer göra att du mår bättre och förstärker din koncentrationsförmåga.
KreBaj
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 84
Blev medlem: tis 05 dec, 2017 19:54

Re: Jobb vid sidan av HP-plugg

Inlägg av KreBaj »

Ja man måste först o främst hitta en bra rutin och sova rätt. Det tar verkligen på en att vakna upp 2h innan jobbet och sedan jobba.
matand24
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 34
Blev medlem: mån 08 apr, 2019 15:45

Re: Jobb vid sidan av HP-plugg

Inlägg av matand24 »

Jag har försökt jobba och plugga parallelt två gånger, och det har gått sådär. Det betyder ju naturligtvis inte att det kommer gå dåligt för dig, då jag tror mitt största problem var att finna motivation att plugga efter en tuff arbetsdag. Efter jag tog tjänstledigt och valde att plugga komvux på heltid gick allt så himla mycket bättre, både i skolan och mina hp studier.
Jag hoppas allt går bra för dig och jag önskar dig all lycka!
nollkommatre
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 61
Blev medlem: tor 11 jul, 2019 13:31

Re: Jobb vid sidan av HP-plugg

Inlägg av nollkommatre »

Jag har läst upp behörigheten ett år på komvux på 25%fart i kombination med 100%jobb (och har barnfamilj) Det har gått bra, tufft emellanåt, men det gick! Inte mycket till fritid utöver träning några ggr i veckan :D

Att plugga specifikt HP i kombination med heltidsjobb är jag mitt uppe i nu. Jag försöker ta varje stund att öva öva öva. Huvudräkning, liggande stolen, nya ord, etc.
Jag har sökt tjänstledigt för att kunna lägga mer tid på HP-studier, får veta imorgon hur mycket tid jag kan disponera.

Jag tror att det går att jobba samtidigt, såklart tufft och kräver sin disciplin, men med tips som ovan nämnt här så tror jag absolut att det går :)
Stort lycka till!
Skriv svar