Kan ni svara på min fråga?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
arebecka
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 8
Blev medlem: mån 30 jan, 2006 1:00

Kan ni svara på min fråga?

Inläggav arebecka » fre 30 jun, 2006 13:57

Hej! Jag har kommit in på PIL, och fått brev hem från KI. Jag har också fått brev från VHS, där det står att en preliminär bedömning har gjorts. Men på den "preliminära bedömningen" står det att jag bedöms enligt betygsurval, HP-urval och HP+arbetslivserfarenhet-urvalet. Ska det inte stå någonting om PIL i det brevet? Om det är någon annan som fått VHS-utskick, hur ser det ut på era? Jag är säkert onödigt orolig att något ska gå fel, men jag har pricis flyttat till Sverige från utomlands, bara för att jag vet att jag kommit in, så allt skulle krångla till sig om något gick fel. Snälla någon, svara.

Användarvisningsbild
nisse23
Guldpostare
Guldpostare
Inlägg: 2849
Blev medlem: lör 29 okt, 2005 2:00

Re: Kan ni svara på min fråga?

Inläggav nisse23 » fre 30 jun, 2006 14:35

[quote:82bcccfcb2="arebecka"]Hej! Jag har kommit in på PIL, och fått brev hem från KI. Jag har också fått brev från VHS, där det står att en preliminär bedömning har gjorts. Men på den "preliminära bedömningen" står det att jag bedöms enligt betygsurval, HP-urval och HP+arbetslivserfarenhet-urvalet. Ska det inte stå någonting om PIL i det brevet? Om det är någon annan som fått VHS-utskick, hur ser det ut på era? Jag är säkert onödigt orolig att något ska gå fel, men jag har pricis flyttat till Sverige från utomlands, bara för att jag vet att jag kommit in, så allt skulle krångla till sig om något gick fel. Snälla någon, svara.[/quote:82bcccfcb2]Skulle det, mot förmodan, bli så att din PIL-antagning inte registrerats hos VHS så behöver du inte oroa dig. KI är i detta fall en myndighet gentemot dig och lagen om myndighetsutövande säger att myndighetsbeslut inte får ändras till enskilds nackdel (men även om den inte fanns eller de inte omfattades av den så skulle KI stå på din sida, eftersom det skulle betyda merarbete (för deras del) att lägga till en ny student - de vill ju inte gärna ha tomma studieplatser - som dessutom skulle ha presterat sämre enligt deras kriterier).

Skicka ett mail till VHS om du vill vara extra säker på att du slipper krångel. :)

Användarvisningsbild
Paula18
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1152
Blev medlem: ons 03 aug, 2005 2:00
Ort: Sthlm

Inläggav Paula18 » fre 30 jun, 2006 15:25

Hej!

Det är förmodligen inget fel, vad du har fått är ett kontrollbesked och det görs nog oberoende PIL-antagningen, det är ju tajt om tid och så. Du bedöms alltid i alla kvoter där du har resultat och kommer du in på ett av dem stryks de andra. I första urvalet kommer det nog stå att du kommit in på särskild antagning och så stryks de andra kvoterna.
Men jag kan ha fel så det är kanske bäst att ringa KI/VHS och se om det är som det ska. Möjligtvis skulle det kunna stå DA (Direktantagen) i kontrollbeskedet om man kommit in på PIL men kontrollbeskeden kanske börjar göras innan PIL-antagningen är klar.

Användarvisningsbild
nisse23
Guldpostare
Guldpostare
Inlägg: 2849
Blev medlem: lör 29 okt, 2005 2:00

Inläggav nisse23 » fre 30 jun, 2006 15:50

Jag tror att det som har hänt är att VHS har skickat en bekräftelse på de antagningsmeriter du har skickat in, d.v.s. avseende de antagningar som VHS har hand om. PIL ligger i snarare KI:s händer och den ansökande har därför ingenting att komplettera med där.

Har man t.ex. sökt till Umeå så anges bara BG (och BF) i den preliminära informationen; HP/HA finns inte där och det särskilda urvalet hanteras lokalt av dem själva (åtminstone vad gäller rangordningen av de ansökande).

gunhild
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: tis 07 feb, 2006 1:00

Inläggav gunhild » tis 04 jul, 2006 20:16

Men hur funkar det nu när man kommit in? Jag har någonstans läst att man skall till KI och registrera sig innan terminen startar. Hur jag än letar på hemsidan så hittar jag dock inget om detta.
Jag är så osannolikt nervös för att missa någon liten detalj eller blankett eller liknande, så att allt går i stöpet.

Användarvisningsbild
nisse23
Guldpostare
Guldpostare
Inlägg: 2849
Blev medlem: lör 29 okt, 2005 2:00

Inläggav nisse23 » tis 04 jul, 2006 21:39

[quote:65d412dadb="gunhild"]Men hur funkar det nu när man kommit in? Jag har någonstans läst att man skall till KI och registrera sig innan terminen startar. Hur jag än letar på hemsidan så hittar jag dock inget om detta.
Jag är så osannolikt nervös för att missa någon liten detalj eller blankett eller liknande, så att allt går i stöpet.[/quote:65d412dadb]Skicka i sådana fall mail till KI med fråga om det; terminsstarten är så långt bort att du garanterat borde få ett definitivt svar i god tid innan.


Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
ARBITRAGE
handel (med valutor eller varor med mera) med utnyttjande av kursskillnader på olika (börs)platser
Nästa prov

4/4 - 2020 kl 8:10
kvar att studera!

Sista anmälningsdag:
3/2 - 2020 kl 23:59