Läkarprogrammet i Sverige

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Oui65
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 18
Blev medlem: tor 13 sep, 2018 9:46

Läkarprogrammet i Sverige

Inlägg av Oui65 »

Hej,
Jag har nu insett att jag genom mina betyg högst troligt kan komma in på läkarprogrammet i Örebro, Linköping eller Umeå. Däremot är jag mer intresserad av att läsa läkarprogrammet i Lund, Uppsala eller Karolinska eftersom jag vill syssla med forskning vid sidan av studierna. Dock vet jag nu inte riktigt vad jag ska göra eftersom jag nu går i 3 an på gymnasiet och ska ta studenten rätt snart.

1. Borde jag ta ett sabbat år för att höja mina betyg samtidigt som jag satsar på HP för att komma in läkarprogrammet i Lund, Uppsala eller Karolinska, eller borde jag börja plugga direkt efter gymnasiet och läsa läkarprogrammet vid Örebros universitet.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, om jag väljer Örebro kommer jag inte att kunna forska vid sidan av studierna men jag kommer komma igång med läkarstudierna direkt efter gymnasiet. Vilket jag upplever som någonting positivt. Om jag väljer att ta ett sabbat år för att höja mina betyg och satsa på HP är jag rädd att jag bara kommer slösa tid och pengar eftersom jag med all säkerhet inte kan vara säker på att jag kommer att lyckas. Jag kanske inte ens får komplettera på komvux och de nya reglerna på Hp kanske blir ett hinder för mig när det tillämpas osv.
Kunskapärmakt
Stammis
Stammis
Inlägg: 181
Blev medlem: mån 31 dec, 2018 16:22

Re: Läkarprogrammet i Sverige

Inlägg av Kunskapärmakt »

Hur gick det?
Skriv svar