Läkarutbildningen i Lund är inte bra

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
borilund
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 36
Blev medlem: mån 10 jul, 2006 2:00

Läkarutbildningen i Lund är inte bra

Inläggav borilund » mån 17 jul, 2006 22:12

Har själv ingående information om läkarutbildningen i Lund. De har stora ekonomiska problem på medicinska fakulteten och nedskärningar är att vänta inom vårdprogrammen inklusive läkarutbildningen. Studenterna tvingas praktisera på mindre sjukhus i Helsingborg och Malmö eftersom det inte finns tillräckliga intäkter för att finansiera praktikplatser på universitetssjukhuset. Vidare har jag hört att lärarna inte är särskild engagerade och att det ges minimalt utrymme för föreläsningar och frågestunder. Fårstår man inte det man läser i böckerna är man med andra ord körd.... Flera institutioner inom fakulteten prioriterar endast forskning och bryr sig inte alls om grundutbildningen. Ni har säkert hört att det skrivits en hel del om forskningsröran i Sydsvenska Dagbladet. Kaoset och oredan nådde sin höjd när dekanus för medcinska fakulteten fick lämna sin post för inte så länge sen.

Som universitetsstad har man ju sett bättre än Lund... Bostäder är otroligt svåra att få tag i och när man väl har fått tag i en efter ca 4-5 års väntetid kostar det skjortan. 5000 kr i månaden för ett litet korridorsrum. Stadens centrum får plats i ett vykort, det säger en hel del om storleken. Det finns inget att göra, dagarna blir lätt väldigt långtråkiga. Man tror att gemenskapen ska vara stor i de olika nationerna (som egentligen bara är en pub, de arrangerar inget annat) men dock är detta inte fallet. Kallare människor än lundensare får man leta länge efter. Har man inte sin familj eller släkt här blir tillvaron lätt ängslig och ödelik.

Jag vill bara varna er som funderar på att läsa läkarutbildningen i Lund. Själv tycker jag det är värt att vänta en termin till och söka andra orter nästa omgång.

MVH
Mats Holgersson

LoopA
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 40
Blev medlem: tor 15 dec, 2005 1:00

Inläggav LoopA » tis 18 jul, 2006 0:32

Med tanke på att man kan bli reserv 500+ med 20.00 ute i landet så tycker jag Lund är ett bra alternativ för er som vill bli läkare´och kommer in i Lund. Det finns gott om korridorsrum för nybörjare dessutom ligger malmö nära med hyfsade möjligheter till boende också. jag har pluggat i lund och aldrig hört talas om någon som väntat mer än ett par månader för ett anständigt rum i Lund. Visst det kan vara krångligt, men defintivt inte så svårt som borilund framställer det. borilund - du får ursäkta, men i skåne är avståndet mellan malmö och lund helt ok! många som jag känner väljer att göra de praktiska terminerna i malmö för att de tycker det är skitkul där. läkarutbildningen kan möjligtvis skära ner resurerser men aldrig bli dålig eller usel så att man inte vill gå där! vi lever trots allt i världens mest resurstäta del av världen.

LoopA
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 40
Blev medlem: tor 15 dec, 2005 1:00

Inläggav LoopA » tis 18 jul, 2006 0:44

dessutom tycker jag det är manipulativt och elakt att bara framställa det förmodade "negativa" med läkarutb. i Lund. Det är en tillräckligt pressad och jobbig situation för de med 20.00/2.0 ambitioner, av forumet att döma. att hamna på 3 siffrigt reservnr kan inte vara roligt med 20.00! det måste kännas skitjobbigt och om man dessutom framställer de få alternativ man har att tillgå som usla och dåliga tycker jag är disrespect.

Lund är världens trevligaste stad! nära till malmö och kphamn, med dessutom ett eget riktigt kultur och studentliv. oavsett om man är 19 eller 28 så är allla lika välkomna på alla studentforum och det kommer ni även märka som börjar plugga där!

bb
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 37
Blev medlem: lör 08 jul, 2006 2:00

Inläggav bb » tis 18 jul, 2006 4:01

Hej borilund!

Låt mig citera ett tidigare inlägg av dig:

"är det någon som vill byta läkarutbildningen i Lund mot Göteborg.
Jag har kommit in i BG-gruppen i göteborg. Trots att det verkar svårt att byta kan man ju alltid försöka, även när studierna börjat."

Har du en bra reservplats i Lund? ;)

/b

Användarvisningsbild
Paula18
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1152
Blev medlem: ons 03 aug, 2005 2:00
Ort: Sthlm

Inläggav Paula18 » tis 18 jul, 2006 10:45

Tror att Borilund försökte vara rolig fast roligt var det ingen som tyckte det var! Med tanke på signaturen är det väl ingen som har glömt att Borilund bor i Lund och vill komma in i Lund.
Borilund: Det finns några av oss här som mår pissdåligt just nu med våra tresiffriga reservnummer och ditt inlägg var bara dåligt omdöme!

daan52
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 5
Blev medlem: ons 12 jul, 2006 2:00

Fråga till borilund

Inläggav daan52 » tor 20 jul, 2006 12:16

Hej!

Jag har blivit antagen till läkarutbildningen i Linköping, men skulle hellre vilja läsa i Lund. Om du är intresserad av ett byte, hör av dig till mig.

MVH

Daan52


Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
ARBITRAGE
handel (med valutor eller varor med mera) med utnyttjande av kursskillnader på olika (börs)platser
Nästa prov

4/4 - 2020 kl 8:10
kvar att studera!

Sista anmälningsdag:
3/2 - 2020 kl 23:59