Läser redan till läkare, byta till KI via PIL?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
snikodell
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: lör 18 feb, 2017 11:19

Läser redan till läkare, byta till KI via PIL?

Inlägg av snikodell »

Hej!
Jag är läkarstudent som läst till och med termin 6 (LiU), men har tagit studieuppehåll, dels för att jobba men också för att på sikt komma in på KI, eftersom jag vill flytta hem till Sthlm.

Har skrivit PIL två gånger, får se hur det går den andra gången - men jag pratade med en gammal vän som sa att PIL-intervjuaren hade sagt till hen att "Det finns en oskriven regel mellan universiteten att man inte ska sno studenter från varandras program".

Det jag undrar är alltså om någon vet/har erfarenhet av detta - kan jag som pluggar på LiU inte komma in på PIL eftersom jag är "bortskämd" och bara vill byta lärosäte. Måste jag ha något särskilt skäl, som ett barn på annan ort eller sjuk familjemedlem?

Känns hopplöst då jag vill komma in. Och anledningen till att jag inte kan söka på annat sätt är för att jag inte har betygen. Jag gick till Riga och pluggade i två år, kom sedan in till senare del Linköping, och vill byta till KI.

Hjälp?

Pazoo
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 3
Blev medlem: tor 24 okt, 2019 21:36

Re: Läser redan till läkare, byta till KI via PIL?

Inlägg av Pazoo »

Det finns ingen sådan oskriven regel.
Tänk dock på att om du ska byta studieort måste du ansöka om tillgodoräknande för dina kurser. Eftersom kursplanerna är olika mellan LiU och KI betyder det att du nog får backa ett par terminer.

Skriv svar