Lund vs Uppsala vs Linköping (Medicinsk forskning för läkarstudenter)

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
YaserHijazii
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 7
Blev medlem: ons 19 feb, 2020 21:24

Lund vs Uppsala vs Linköping (Medicinsk forskning för läkarstudenter)

Inlägg av YaserHijazii »

Jag ska söka till läkarprogrammet VT2022 och funderar på vilket universitet jag helst vill plugga på. Jag är oerhört forskningsintresserad och skulle vilja börja engagera mig i medicinsk forskning redan under studietiden, samt få de bästa förutsättningarna för framtida medicinsk forskning efter examen. Vilket universitet erbjuder bäst forskningsmöjligheter av Lund, Uppsala och Linköping?

Om ni inte kan svara på den frågan så skulle jag ändå verkligen uppskatta ifall ni berättade lite om hur forskningsmöjligheterna ser ut i någon av de 3 universiteten (baserat på personlig erfarenhet eller vänner som studerar osv osv).

Tack på förhand!
AndBor
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 67
Blev medlem: lör 04 jul, 2020 8:52

Re: Lund vs Uppsala vs Linköping (Medicinsk forskning för läkarstudenter)

Inlägg av AndBor »

Hej,

Börjat studera nu i Uppsala HT 21 och kan säga att forskningsmöjligheterna verkar se riktigt goda ut! För det första finns SOFOSKO där man forskar på sommaren, och kan göras redan vid preklin. Finns även en nystartad förening "Studenter i Forskning Uppsala - SIFU" som jag kommit i kontakt med, och träffat flertalet läkarstudenter som påbörjat doktorand-tjänster redan under sina studier.
Tipsen jag fått har helt enkelt varit att nå ut till forskargrupper som jag är intresserad av och fråga om de behöver hjälp och uttrycka sitt intresse. Och på samma spår att prata med föreläsare och fråga dem om deras forskning etc. Vi hade en föreläsare första kursen som aktivt rekryterade till sin forskningsgrupp.

Long story short, finns alla möjligheter i världen om ambitionen och engagemanget finns! Själv har jag tänkt att prata med föreläsare på T3:s neurobiologikurs, alternativt nå ut till intressanta forskargrupper efter den kursen för att engagera mig inom forskning i neuro då jag är superintresserad av det.
Skriv svar