Möjligt att höja sig på PIL?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
CarMin
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: ons 18 maj, 2016 17:59

Möjligt att höja sig på PIL?

Inlägg av CarMin »

Hej!
Jag skrev PIL för första gången 13/10 och fick 15 poäng, så 10 poäng från intervjun. Jag har väldigt lätt för NOG på HP men frågorna på PIL kändes helt främmande för mig. Jag kan inte heller skylla mitt dåliga resultat på andra faktorer utan jag känner att jag gjorde mitt bästa.
Det är min dröm att läsa till läkare på Karolinska men samtidigt måste jag vara realistisk och 10 poäng känns långt från målet.
Jag har läst de flesta trådar om PIL här på hpguiden men inte hittat någon som fick ett lågt resultat första gången de skrev och lyckats plugga till sig ett bra resultat.
Tror ni att det är möjligt? Har någon här lyckats höja sig så mycket och kan ge mig lite pepp och tips? Jag är tacksam för all hjälp!
ajde
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: fre 28 aug, 2015 11:11

Re: Möjligt att höja sig på PIL?

Inlägg av ajde »

Hej! Ja det är möjligt, jag fick första gången 15 poäng och gränsen låg då på 22. Andra gången fick jag 30 och då låg gränsen på 27. Det jag gjorde var att låna mensa boken med matematiska/problemlösning frågor. Ett misstag jag gjorde första gången var att försöka lösa fråga 35 och upp, jätte dumt!! Istället la jag endast fokus på frågorna 1-34 eftersom frågorna blir svårare ju längre fram man kommer, efter det gick jag tillbaka till dom frågor som jag var osäker på och försökte lösa dom (större chans att få rätt svar än att lösa dom svårare frågorna). Hoppas att mitt svar blir till någon hjälp
Skriv svar