Någon som fått avslag vid sökt anstånd?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
AmeliaBjornberg
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 22
Blev medlem: ons 13 sep, 2017 10:50

Någon som fått avslag vid sökt anstånd?

Inlägg av AmeliaBjornberg »

Hej!
Just nu pluggar jag för fullt för att ta mig in på läkarlinjen i Örebro, jag jobbar idag som biomedicinsk analytiker och jag ska skriva hp nu i maj. Kollade upp vad som gäller för att man ska få tjänstledigt för studier och då ska man informera sin chef 6 månader innan studiestart. Jag har inte informerat min chef om att jag har för avsikt att söka ny utbildning, och en vidskeplig del av mig törs heller inte säga något innan jag har fått resultatet från mitt högskoleprov... Det är inget problem för mig att jobba kvar under höstterminen på mitt jobb, jag har ändå för avsikt att försöka tillgodoräkna mig lite kurser och då skulle jag ha tid för det under hösten. Men jag funderar på det här med anstånd, finns det någon som har fått avslag på sin ansökan då anledningen varit att man inte kan sluta på sitt jobb? Jag vill helst inte säga upp mig för att påbörja studier. Någon med erfarenhet? :)

// Amelia
AndBor
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 67
Blev medlem: lör 04 jul, 2020 8:52

Re: Någon som fått avslag vid sökt anstånd?

Inlägg av AndBor »

Hade en liknande situation förra året då jag bestämde mig för att jag ville bli läkare.
Jag var helt transparent med min arbetsgivare under mitt trainee-program och sa att jag har bestämt mig för att bli läkare och ska försöka komma in så snart som möjligt, men att jag gärna var kvar på företaget. Han ville till och med ha mig kvar på trainee trots det, men uttryckte önskan om att få en annan tjänst som kunde passa mig även under studietiden. Han uppskattade min transparens och så fick jag en annan tjänst som passade mig perfekt! :D

Alltså kan det vara värt att helt enkelt vara uppriktig tidigt. Då blir det ju ingen överraskning för dem när du väl söker studieledighet, och det blir bara en formalitet när du väl ansöker.
Skriv svar