Någon som pluggar i Örebro?

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
vicgyl
Stammis
Stammis
Inlägg: 219
Blev medlem: ons 05 maj, 2010 16:13

Någon som pluggar i Örebro?

Inlägg av vicgyl »

Tja

Någon här som pluggar i Örebro och vill berätta lite om studentlivet? Har kunnat läsa lite om själva läkarutbildningen, men många verkar vara missnöjda med studentlivet.

Hur är nollningen för läkarstudenterna? Hur ser era kompiskretsar ut? Skapar de starka band mellan klasskamrater, eller har ni era vänner utanför skolan? Vissa universitet har så att studenterna mest umgås med varandra, men andra universitet (t.ex. i större städer) har det betydligt mer på det sättet. Folk går i skola, men har sina sociala liv på andra håll.

Jag vill gärna kunna hitta friends for life i Örebro, men jag är osäker om det är svårare där än i andra studentstäder, som t.ex. Uppsala, Umeå eller Lund. Jag kommer dit utan vänner, och är väl inte den som lär känna nya människor speciellt fort (Tvärtom. Det tar sin tid för lilla blyge jag, så det är ju mycket svärare att slå sig in i redan skapade kompisgäng jämfört med annars).
Användarens profilbild
empezar
Platinapostare
Platinapostare
Inlägg: 6368
Blev medlem: tis 24 okt, 2006 2:00

Re: Någon som pluggar i Örebro?

Inlägg av empezar »

Varför skulle det vara svårare att hitta vänner i Örebro än i t ex Umeå? Det finns gott om alla personlighetstyper på alla lärosäten, så man kommer hitta sin "sort" rätt snabbt. Faktiskt brukar man hitta dem redan första veckan. Det är min erfarenhet i alla fall.
forceman
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 19
Blev medlem: tor 29 nov, 2007 16:22
Ort: Örebro, ursprungligen från karlskoga

Re: Någon som pluggar i Örebro?

Inlägg av forceman »

Jag håller med empezar ovan! Oroa dig inte över att hitta vänner för det kommer naturligt med tiden :) 95% kommer inte från örebro eller någon stad i närheten så alla söker vänner! Och vissa lär man känna direkt och andra med tiden. Klasserna är ganska små och man kommer varandra väldigt nära.

Örebro har ett hyfsat studentliv med förening, studentpub, nollning Mm. Staden i övrigt Har det man kan förvänta sig i den storleken.

Rekommenderar starkt att deltaga i introduktionen www.serumsektionen.
Skriv svar