Osäker på läkare

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
99hesara
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: ons 22 mar, 2017 21:33

Osäker på läkare

Inläggav 99hesara » fre 12 okt, 2018 0:19

Hej!
Sedan barnsben har jag fram och tillbaka haft tankar om jag ska bli läkare eller inte. Nu har jag tagit studenten med betyg som ger mig en chans att komma in, men jag känner ändå en viss oro: vågar jag läkarprogrammet? Det som får mig att vilja plugga till läkare är tanken att yrket är väldigt givande, att det skulle ge mig mening. Jag är också intresserad av biologi, men har ändå större oron i mig. En sak jag känner att jag skulle må riktigt dåligt av är dissektionen på utbildningen då jag för ett tag sedan mådde dåligt av att ha dissekerat en mus. Jag har hört att man vänjer sig vid de mer obehagliga delarna, men jag tvekar ändå. Någon annan här som tänker detsamma? Någon med tips?
Tack i förväg!

Babynimz
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 11
Blev medlem: mån 15 feb, 2016 20:50

Re: Osäker på läkare

Inläggav Babynimz » fre 12 okt, 2018 9:04

Hej! Ett tips är att du kan testa att jobba inom vården ett tag för att se om det verkligen är sånt jobb du är intresserad av . Det finns fler jobb som är givande som inte innehåller dissektioner av människor och med mindre än 5,5års utbildning . Bra att du tänker igenom innan du påbörjar något som du tvekar för. :)

CanAgh
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 10
Blev medlem: mån 23 okt, 2017 14:26

Re: Osäker på läkare

Inläggav CanAgh » fre 12 okt, 2018 9:29

Hej! Jag har läst biomedicin och under fysiologi kursen var det frivilligt att dissekera en råtta. Förutom tidigare erfarenheter inom vård, blev jag efter detta mer säker på att jag kan klara av att bli läkare. Du kan ju fråga dig själv vad som gjorde att du mådde dåligt? Var det vid syn av blod? Då är det nog bättre att hitta en annan utbildning.

hasselblad
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 52
Blev medlem: tis 20 aug, 2013 19:59

Re: Osäker på läkare

Inläggav hasselblad » sön 14 okt, 2018 21:50

Kan inte sticka under stol med att obduktion av hel människokropp är riktigt räligt. Men det är ett begränsat inslag i utbildningen och det är samtidigt lika lärorikt/utvecklande som det är osmakligt. Man förstår verkligen vad en åderförkalkning är när man hållit ett igenproppat koronarkärl mellan tummen och pekfingret.

Med det sagt - det är naturligt att inte vilja utsättas för våld och blod. Det är en del av vår mänsklighet och empatiska förmåga. Att bara ta in studenter som är helt oberörda inför det vore inte rätt väg att gå.


cron
Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
BAGGBÖLA
skövla (eller) olovligt avverka skog
Nästa prov

6/4 - 2019 kl 8:10
kvar att studera!

Sista anmälningsdag:
1/2 - 2019 kl 23:59