PIL inställt IGEN

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Kristin009
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: ons 02 sep, 2020 13:06

PIL inställt IGEN

Inlägg av Kristin009 »

Nu är PIL inställt igen och jag har inga ord för detta. Har varit inne på hemsidan och läst att de inte hittat något sätt att kunna genomföra provet och jag försöker verkligen anstränga mig för att tro på detta, men jag misslyckas.

De kan alltså inte ordna ett prov för 400-500 personer på det stora campus som KI har? Kan någon förklara detta så att jag kan sova om nätterna. Har i princip lagt allt för att satsa på PIL under lång tid och jag vet att samma gäller många andra här.

Det är svårt för mig just nu att bara säga nåväl och gå vidare då PIL var min strategiska plan för att komma in. Annars hade man kunnat satsat på prövningar eller andra alternativ långt innan. Jag vet att man ska försöka satsa på flera sätt och inte skylla allt på PIL men nu är det så att provet har existerat i många år och det känns bara inte okej att de tar bort det nu med en sån dålig motivering som råder på deras hemsida. Särskit då tillåtna persontalet på platser har ökat från 50 till 500.

Detta känns så fel och jag känner att alla dörrar stänger framför ansiktet på mig :( Känner mig hopplös och vet inte vad jag ska göra.

Jag vill inte på något sätt göra någon upprörd med detta inlägg men behöver prata om detta och vet inte vad jag ska göra mer. Om de inte lyckas anordna provet denna gång har jag svårt att se hur detta ska fixas nästa gång. Corona verkar vara kvar för att stanna.

Uppgiven tjej
Chloipsstogy
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 326
Blev medlem: sön 27 okt, 2019 16:35

Re: PIL inställt IGEN

Inlägg av Chloipsstogy »

Vill bara skriva att jag lider med dig. Ska själv inte skriva PIL, men jag tycker hela situationen börjar bli absurd. Självklart hade både högskoleprovet och PIL gått att genomföra i höst om man ansträngt sig och börjat planera i tid.
Liolenio
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 16
Blev medlem: tis 21 jul, 2020 20:02

Re: PIL inställt IGEN

Inlägg av Liolenio »

Känner exakt samma. Går en utbildning som jag inte vill gå, bara för att desperat finna någon mening atm. Funkar sådär och känner mig skör och hopplös konstant. Vilket är olikt mig vanligtvis, det i sig är skrämmande. Brukar inte vara bestört över saker jag inte kan kontrollera och kan vanligen identifiera sådana situationer och ta bristen på kontroll med ro.

Ursäkterna för inställning av hp kunde jag göra mental/logisk akrobatik kring och försöka få förståelse för. Bara för att försöka finna någon ro. Det är 100 000 pers att organisera liksom, en mängd människor man inte ens kan föreställa sig. Men PIL pallade man bara inte genomföra. Man lågprioriterade det och det är skolan själv som helt väljer om det ska genomföras eller om det ens ska vara en urvalskvot, man har inget ansvar mot folk som söker öht. Känns bara som att man ryckt på axlarna och sagt ”Äsch nästa termin istället, då det är mindre att göra.”. Diskrepansen mellan hur lite ansträngning och krafttag som tas för att lösa saker (överlag, ej bara pil) och hur mycket man själv bryr sig om ens pluggsituation gör att man känner sig hysterisk.
Skriv svar