PIL Intervjuerna

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
Babynimz
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 106
Blev medlem: mån 15 feb, 2016 20:50

PIL Intervjuerna

Inlägg av Babynimz »

Hej allihopa! Igår hade jag mina två intervjuer. En med en äldre man och en med en äldre kvinna. Det blev väldigt olika samtal på intervjuerna, då den ena fokuserade mer på personliga frågor och allmänbildning, och den andra frågade mer konkreta frågor utifrån kriterier. Båda intervjuerna blev klara innan utsatt tid, och på den sista intervjun fick jag höra att jag pratar snabbt. Jag tänker att det är negativt att det gick snabbt, vad tror ni? Hur har era intervjuer varit?
arinbaker
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: tis 26 jun, 2018 2:45

Re: PIL Intervjuerna

Inlägg av arinbaker »

Hej! Vad var det för typ av frågor, om du minns några? Det gick säkert bra för dig!!
arinbaker
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: tis 26 jun, 2018 2:45

Re: PIL Intervjuerna

Inlägg av arinbaker »

Hej! Vad var det för typ av frågor, om du minns några? Det gick säkert bra för dig!!
dulcia
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 18
Blev medlem: tis 27 nov, 2018 9:37

Re: PIL Intervjuerna

Inlägg av dulcia »

arinbaker skrev: sön 19 maj, 2019 15:09 Hej! Vad var det för typ av frågor, om du minns några? Det gick säkert bra för dig!!
Har redan gjort PIL och blev antagen. Men om jag ska ge dig råd så skulle jag nog inte fokusera så mycket på vad andra har fått för typer av frågor. Mina två intervjuer var som natt och dag, och alla som jag har pratat med som har gjort PIL har haft erfarenheter som verkligen skiljer sig från varandra. Många frågor baseras ju just hur samtalet flyter i övrigt. Så det bästa rådet jag skulle ge är tänka igenom det man säger och inte säga något bara för man tror det låter bra. Min ena intervjuare ifrågasatte ALLT som jag sa, så hade jag inte inte kunnat motivera mina påståenden/åsikter så hade det blivit ett platt fall. (Varför tycker du så? Varför gjorde du på detta sätt? Är det verkligen bra? Hade det inte varit bättre om...? osv osv).
Så tänk igenom vad det är för bild av dig själv som du vill presentera, tänk ut vad för naturliga följdfrågor på det du kommer säga kan bli och tänk ut lite svar och hur du kan motivera dem.
En fråga jag fick som jag vet att någon annan också har fått var hur många förhållande jag haft och hur långa de har varit. Men detta var ingen fråga som bara dök upp från ingenstans utan var ändå något som var en naturlig del i det vi samtalade om just då.

Jag skulle titta på kriterierna som de bedömer efter:
Under intervjuerna bedöms den sökandes motivation för att genomgå utbildningen (intresse, realism), informations- och kunskapshantering (vetgirighet, rörlighet, intressebredd), stresstolerans (energiresurser, uthållighet, koncentrationsförmåga, frustrationstolerans), personliga mognad i relation till ålder (självkännedom, ansvarstagande, självständighet, social tolerans), sociala och kommunikativa färdigheter (kontaktförmåga, lyhördhet, samarbetsförmåga, ledarförmåga) samt vetenskapliga intresse (engagemang, potential).
tänk igenom hemma hur du kan visa dig själv utifrån detta på bästa sätt. För man kan ändå styra sina intervjuer en hel del med vad man väljer och ta upp(dessutom redan när man skriver levnadsbeskrivningen), utnyttja det.

Frågor som jag fått och som jag vet många har fått:
Hur har du förberett dig inför idag?
Hur kommer du gå vidare(planer) om du inte skulle komma in denna termin?
Varför man vill bli läkare.
Hur man fungerar i grupp. Hur skulle dina tidigare klass/arbetskamrater beskriva dig.
Eventuella motgångar och hur man har hanterat dem.
Och forskningsfrågan får ju alla?
Skriv svar