Taktik

För dig som är eller är på väg att bli medicinstuderande
Skriv svar
AzH
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 10
Blev medlem: ons 08 nov, 2017 22:40

Taktik

Inlägg av AzH »

Hej!

Vet inte riktigt om det går att svara på denna frågan men jag ställer den ändå och hoppas på det bästa ! Är 32 år och vill sadla om till läkaryrket. För nuvarande har jag ett resultat på 1.6 . Mitt mål är att skriva 2.0 och så kommer jag realistiskt komma någonstans under det. Har inte behörighet att komma in på programmet även om jag hade haft hp resultatet för det. Måste läsa ett naturvetenskapligt basår.

min fråga är; Borde jag ta det säkra före det osäkra och läsa basåret på folkhögskolan eller ska jag börja läsa kurser på komvux redan nu? Jag tänker så här, jag tror jag kan skriva allt från 1.7-1.9 nästa prov och om jag tittar på antagningspoängen i Lund (har familj så måste söka Lund) så har poängen dem senaste åren för att komma in legat på 1.7-1.8 . Om jag skulle få 1.7 på HP är det garanterat att man kommer in då, givetvis med åtanke att 1,7 är lägsta just då? Jag tänker att det måste finnas en hel del som får det lägsta och då går man väl i andra hand på betyg? Mina betyg är ganska medelmåttiga (ca 17,5) och då är det kanske bäst att helgardera genom att vara med i ytterligare en kvot?

Ringde SYV i Lund men dem gav mig ett ganska så politisk svar
Rereb
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: tis 30 jun, 2020 16:14

Re: Taktik

Inlägg av Rereb »

Jag läser själv ett naturvetenskapligt basår just nu och jag skulle säga att det är bäst att läsa basåret på universitet/folkhögskola! jag gick först naturbasår på komvux i en månad innan jag kom in på basåret på stockholms universitet, och på universitetet upplever jag att det är mycket bättre struktur. Dessutom är det väldigt högt studietempo, och eftersom man både kan sänka och höja sina betyg så bidrar det ju med en massa stress jämfört med på universitet/folkhögskola där man bara får behörighet! Just på lund brukar det även vara rätt höga antagningspoäng, och om gränsen är 1.7 är det ju det lägsta resultatet hos någon som kommer in så jag skulle satsa på att få högre poäng på hp för att slippa konkurrera på gränsen!
AzH
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 10
Blev medlem: ons 08 nov, 2017 22:40

Re: Taktik

Inlägg av AzH »

Tack för svaret RebRet! Jag har inte direkt bråttom även om jag givetvis vill komma in så snabbt som möjligt. Sen har jag förstått det som att om man får betyget 4 på folkhögskolan så konkurrerar man i en annan kvot där man inte behöver ha ett lika högt högskoleprov. Läste på forumet om någon som kom in med 1.45 på HP pga att han hade fått 4 i betyg på folkhögskolan.

Natur är inte min starkaste sida men samtidigt är jag 32 år nu och inte 16-18 längre och vill jag skaffa mig en 4 så kommer jag nog fixa det. Tänker dock som dig att jag vill ha ett så högt HP som möjligt.
Skriv svar