byte mellan lärosäten och program (Uppsala - KTH)

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
Användarens profilbild
nesrednar
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 16
Blev medlem: fre 29 mar, 2013 16:06
Ort: Graz

byte mellan lärosäten och program (Uppsala - KTH)

Inlägg av nesrednar »

Tänkte se om någon här har erfarenhet om hur det går till när byter till ett annat universitet och inriktning på civilingenjörsprogram, t.ex. om man får eller inte får tillgodoräkna från kurser man har sedan innan. Jag går just nu i Uppsala på civilingenjör i molekylär bioteknik och kandidat i biomedicin, andra året på båda utbildningarna. Det är därför jag skulle vilja byta till medicinsk teknik på KTH då den inriktningen inte finns här. Jag bor i Uppsala och skulle kunna pendla till Stockholm, därför är andra universitet som har den inriktningen uteslutna.

Jag borde komma in senast till hösten då de har antagning, antingen direkt till något senare år om de godkänner mina tidigare kurser eller till första året om jag söker det också (enligt antagningsstatistiken skulle jag komma in).

Vet alltså någon hur stränga de är med tillgodoräkning? Just nu håller jag på och "anpassar" vad jag går för kurser efter just deras läroplan på KTH för att kunna tillgodoräkna så mycket som möjligt, trots att jag inte ens vet hur pass mycket värt det kommer att vara på KTH... Vissa av kurserna här är större än deras motsvarande kurser och vice versa. I Uppsala har de ett system där hp bara ges i multipler av 5 på de tekniska programmen... till exempel har vi 10 hp envariabelanalys medan KTH har typ 7 hp eller något sådant. Däremot är t.ex. deras mekanikkurs 6 hp, därför läser jag en 10 hp mekanikkurs i Uppsala trots att mitt program egentligen bara har 5 hp grundläggande mekanik, för att jag är rädd att det inte skall räcka...

Hoppas någon här kanske har goda råd! God fortsättning till alla hur som helst :-D
Övning ger färdighet!
Skriv svar