Datateknik och Informationsteknik?!

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
gandalf876523
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 6
Blev medlem: lör 06 aug, 2016 16:43

Datateknik och Informationsteknik?!

Inlägg av gandalf876523 »

Hur skiljer de sig? Vilka likheter finns det? Ger de liknande möjligheter efter universitetet? Får man lära sig att programmera lika mycket som de på datateknik? Vet någon hur det ser ut på KTH när det kommer till skillnaderna och likheterna? (Vet att det står lite på deras hemsida men det kanske finns personer på denna sida som kan erbjuda bättre jämförelser) Tack på förhand! :)
Automatoaster
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 11
Blev medlem: mån 04 feb, 2019 13:56

Re: Datateknik och Informationsteknik?!

Inlägg av Automatoaster »

Tyvärr är data- och IT-utbildningarna lite av en djungel. Utbildningar med samma namn kan ha helt olika kursupplägg på olika högskolor och tvärtom.

Du nämnde KTH och jag antar att det är civilingenjörsutbildningarna du är intresserad av. Om man jämför datateknik och informationsteknik med KTH:s verktyg, verkar de på ytan ha samma typer av ämnen, fast i olika proportioner. De ger också garantiplats till ungefär samma masterprogram. Det finns säkert mycket mer detaljerad information om skillnaden mellan de båda om du googlar runt lite. Jag såg också att KTH snart har öppet hus så du kan ju åka dit och fråga dem, om du har möjlighet att ta dig dit.

Också värt att veta är att branschen är väldigt portfolioinriktad. Din utbildning spelar alltså mindre roll när du söker jobb, det som spelar roll är vad du kan göra. Ett tips därför är att kolla upp exakt vad du vill jobba med efteråt. Då blir det nog lättare att välja en utbildning som passar.
Skriv svar