Jobbmöjligheter för dyslektiker

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
Madaq2020
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: sön 16 aug, 2020 9:17

Jobbmöjligheter för dyslektiker

Inlägg av Madaq2020 »

Hej!

Som rubriken lyder så undrar jag hur jobbmöjligheterna ser ut för en dyslektiker efter avslutat högskole/universitetsstudier?
Mer specifikt inom företagsekonomi respektive nationalekonomi. Blir det svårare* att få jobb än övriga studenter som tar examen?

Tacksam för svar:
simpa90
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 30
Blev medlem: mån 02 sep, 2019 9:36

Re: Jobbmöjligheter för dyslektiker

Inlägg av simpa90 »

Intressant tråd. Personligen hade jag som arbetsgivare inte anställt en dyslektiker om jag hade två i övrigt ganska likvärdiga kandidater. Förutsatt att jobbet inkluderar att ta till sig kunskap i text då givetvis. Med reservation för att jag inte har superkoll på vilka hjälpmedel som finns i dagsläget.

Anledningen är att det helt enkelt tar längre tid för en dyslektiker att inhämta verbal kunskap, vilket är anledningen till förlängd provtid på HP.

Hur resonerar du själv kring din konkurrensförmåga?

Förstår att dyslektiker många gånger kan vara mer kompetenta än icke-dyslektiker, men som arbetsgivare måste man oftast fatta beslut på ganska tunt underlag. Då borde dyslexi bli en tydlig negativ faktor.
Madzone
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 34
Blev medlem: mån 31 aug, 2020 13:54

Re: Jobbmöjligheter för dyslektiker

Inlägg av Madzone »

Hej,

Jag känner flera dyslektiker och det har inte påverkat deras arbetsmöjligheter (så vitt de vet). Sammanträffande också att de alla jobbar inom ekonomi idag :)

Jag skulle vara väldigt förvånad om det var din dyslexi som hindrade dig från att få jobb.

Är du sugen på att plugga så gör det. Jag vet att deras dyslexi inte alltid gjorde det lätt för dem under studietiden, men du lär ju vara van vid det här laget :)

Lycka till!
Skriv svar