Söka ny utbildning parallellt

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
jansif
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: lör 13 apr, 2019 14:16

Söka ny utbildning parallellt

Inlägg av jansif »

Hej!

Jag studerar på ett program just nu som jag är lite osäker på. Följande månad kommer troligtvis avgöra om jag vill fortsätta eller inte.

Hur fungerar det då man söker ett nytt program på antagning.se och jag redan i mitt nuvarande program har kurser som söks "automatiskt" till nästa termin. Det är 4 kurser i mitt program som söks automatiskt prioriterade 1-4. Jag vill inte stryka mina kurser då jag söker det nya programmet, ifall jag skulle vilja plugga kvar.

Vet att man maximalt får söka 45 hp per termin och jag kontaktade antagning.se som sa att kurserna inom mitt program som söks automatiskt nästa termin är 10hp. Och att det borde vara lugnt då. Men hur är det med kurser som fortsätter från föregående terminer, ska dessa också räknas in? Och och om det nu fungerar, spelar rangordningen på antagning.se någon roll, eller kan jag ha det nya programmet på sista prioritering?

Jag kommer alltså inte att ta 2 studieplatser utan kommer bestämma mig när antagningsbeskedet kommit. Vill inte vänta ytterligare ett år ifall det blir så att jag avslutar min nuvarande utbildning.

Otroligt tacksam för svar.
Skriv svar