För oss som inte kunnat visa våra förmågor i gymnasiet

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
magdalena3.14
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 33
Blev medlem: ons 21 aug, 2019 20:27

För oss som inte kunnat visa våra förmågor i gymnasiet

Inlägg av magdalena3.14 »

Hej! Jag fick nyligen reda på (tyvärr lite sent) att man kan söka in på vissa universitet med en specialanpassad ansökan. Denna kallas ungefär "ansökan med hänsyn till särskilda skäl", och som jag förstår det finns denna möjlighet i Göteborg, Lund och Umeå. Jag har varit helt insnöad att satsa på HP, efter ett första gymnasieår med hög frånvaro och svår sjukdom. På något vis har jag helt missat att man kan ansöka med läkarintyg och en egenskriven förklaring till varför ens meritvärde är påverkat. Dock tror jag att universiteten endast kompenserar med 5-10% av ens meritvärde, vilket ändå gör att man måste ligga på en ungefärlig nivå av vad de andra ansökande blir antagna med.

Jag kanske är lite bakom flötet som inte kollat upp detta i tid. Till våren kommer jag däremot försöka att söka med särskilda skäl (givetvis med mitt HP-resultat från kommande höst, som jag kämpar för).

Jag tänkte att det kanske inte endast var jag som gick miste om denna information, så hoppas det hjälper någon! Dock verkar det som om att de olika universiteten är mycket noggranna med att ens skäl ska anses vara "tillräckliga" för att få ett kompenserat meritvärde.

Fortsätt kämpa med pluggandet nu! :)


Skriv svar