0.65 till 1.6?

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
mottandis
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 26 dec, 2017 17:23

0.65 till 1.6?

Inlägg av mottandis »

Hejsan! :D

Jag har nu efter många om och men kommit till insikt med att jag vill plugga till tandläkare. Jag har hittills under mitt 19-åriga liv skrivit HP tre gånger med förfärliga resultat. HT16 skrev jag 0.65 (0.6 verbal och 0.7 kvant), VT17 skrev jag 0.95 (1.0 verbal och 0.9 kvant) och nu HT17 skrev jag 1.0 med 1.0 som resultat på både kvant och verbal. Jag har aldrig pluggat till HP, så planen är att köpa VIP strax och förhoppningsvis nå 1.6 så småningom. Vill såklart nå mitt mål redan i vår, men inser att det i princip är omöjligt då jag pluggar upp behörigheten till tandläkarprogrammet på heltid.

Hur tänker ni kring att jag är jämndålig på både verbal och kvant? Känns som att det hade varit lättare om jag varit sämre på en del och grym på en annan, och på så sätt kunna lägga fokus på ena delen... Vad har ni för upplägg och hur mycket pluggar ni? Övriga tips?

Vi höres, lär fixa en pluggdagbok för att hålla motivationen uppe!
Användarens profilbild
Mintur
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 145
Blev medlem: sön 22 okt, 2017 15:55

Re: 0.65 till 1.6?

Inlägg av Mintur »

Vi befinner oss typ i samma situation, mina resultat, likt dina, räcker inte på långa vägar för att komma in på drömutbildningen (i mitt fall juristprogrammet), min fördelning är också lik din, dvs ungefär lika mycket poäng på båda delarna. Jag tror absolut att du har alla möjligheter i världen och höja dig, lägg upp en plan, lägg lika mycket fokus på den verbala som den kvantitativa (kvantiativa delen är nog lättast och höja sig på, ett språk tar tid och utveckla). Börja med att ändra vanor (om du redan inte gjort det) få in HP-inslag i vardagen tex läs en bok istället för att slösurfa, arbeta med memrise osv. VIP delarna här på HPG är verkligen och rekommendera om du funderar på det.

Lycka till!
Give a man a fish and you feed him for a day; teach a man to fish and you feed him for a lifetime
mottandis
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 26 dec, 2017 17:23

Re: 0.65 till 1.6?

Inlägg av mottandis »

Tack för tips! Kikade in på din pluggdagbok, ser ut som att du är lite (läs mycket) mer rutinerad än vad jag är gällande HP-plugg hehe. Nu blir det ändring på det! Imorgon fixar jag VIP och börjar med pluggandet.

Ska bli roligt att följa din pluggdagbok, och stort lycka till du med!
Skriv svar