En fråga ang. snitträkning!

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
Doktron
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: ons 21 jun, 2006 2:00

En fråga ang. snitträkning!

Inlägg av Doktron »

Hej där!

Har 19.6 i betyg från gymnasiet och ska tenta upp sista kursen i höst. Tänkte läsa psykologen men lurar också på läkarn. Hade en diskussion med tjejen som hävdat att om man har läst samhäll (som jag) och har 20.0 och sedan har komplettarat med Ma D Fy B Kem B Bio B i efterhand på t.ex. komvux att medelbetygen då kan räknas på de samhällskurser man har!

Min fråga, stämmer detta? Kan jag om jag får 20.0 läsa in naturkurserna, få typ G/VG och ändå ha 20.0 till antagningen på läkarn? Skulle vara riktigt tacksam för svar...

Glad midsommar! 8)

Användarvisningsbild
Paula18
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1152
Blev medlem: ons 03 aug, 2005 2:00
Ort: Sthlm

Inlägg av Paula18 »

Nej nej, läser du kurserna på komvux måste du få MVG i alla ämnen, annars drar det ner ditt snitt. Däremot kan du läsa basåret på högskolan, finns på en massa ställen. Då får du bara motsvarandebedömning i ämnena. Du får alltså universitetsbetyg, inte gymnasiebetyg i kurserna och det räknas inte till snittet, du får då alltså behålla dina 20,0.
Definitely the way to go tycker jag!

radioaktiv
Stammis
Stammis
Inlägg: 287
Blev medlem: lör 29 okt, 2005 2:00

Inlägg av radioaktiv »

Håller helt klart med paula, basåret är det bästa om man har gått något annat än natur på gymnasiet och fått bra betyg och sedan upptäcker att man behöver natur-behörigheten.

jag läste basåret vid linköpings universitet, fast i norrköping, och det var väldigt bra. men det är helt klart ett tufft år!

Skriv svar