f

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
Ackebacke
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: mån 01 aug, 2016 13:53

f

Inlägg av Ackebacke »

f
Senast redigerad av Ackebacke den sön 29 nov, 2020 17:05, redigerad totalt 1 gånger.
aamandusss
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 23
Blev medlem: fre 28 apr, 2017 23:09

Re: Hur avläser man statistiken på UHR?

Inlägg av aamandusss »

Undrade också men googlade mig till den här sidan:
http://www.hpguiden.se/forumet/Hogskole ... satt-10390

Vet inte om det hjälper dig särskilt mycket, men det kanske skapar lite klarhet i alla fall. Gällande urvalen så är jag något osäker på hur det fungerar, så överlåter det till de människor som kan det allra bäst här. :)
Mardar
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: ons 08 jun, 2016 9:18

Re: Hur avläser man statistiken på UHR?

Inlägg av Mardar »

Har försökt luska ut hur detta kommer sig och förstått det som att skillnaden i antal mellan urval 1 och 2 beror på att universitetet gör överintag. Har även förstått det som att ett överintag betyder att ett visst antal personer som redan är antagna kommer att fylla utbildningsplatserna som blir tomma av nej-tackare innan de börjar avverka reservlistan. I 71 personer bör då 1-urvalsantagna ingå samt de som blivit antagna i urval 2. Minskningen beror då på överintaget.

Ponera att det finns 70 utbildningsplatser för Hp-kvoten. De tar in 80 i första urvalet. 15 tackar nej. 5 personer från reservlistan blir då antagna.

Har inte fått det bekräftat eller förklarat för mig (så jag kan vara helt ute och cykla). Utan det är den mest logiska förklaringen jag har kommit fram till efter lite google-research.

Gällande din chans kan det hjälpa att kolla vad den person med lägst hp-resultat fick i 2 urvalet, samt se hur stor skillnaden är mellan hp-resultat i urval 1 och 2.

Hoppas det går vägen för dig!
Skriv svar