Fler som kompletterat och fått samma text?

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Ricin
Stammis
Stammis
Inlägg: 233
Blev medlem: tis 04 maj, 2010 11:50

Fler som kompletterat och fått samma text?

Inläggav Ricin » ons 24 nov, 2010 14:11

Hej,


Jag har kompletterat några kurser till min ansökan och har skickat in dem samt fått dem registrerade (de finns med bland mina meriter). I min anmälan finns följande notering.

"Villkor:

Eventuell antagning/reservplats gäller på villkor att du är klar med behörighetsgivande basårskurser som kan uppvisas vid registreringen.
"

Jag skrev ett meddelande till studera.nu men fick ett luddigt svar tillbaka. Hon sa att texten/villkoret bara säger att jag måste vara klar med basårskurserna före jag påbörjar programmet.

Det är ju rätt uppenbart att jag är klar med kurserna eftersom jag skickat in intyg på det så jag förstår inte varför villkoret fortfarande finns kvar i ansökan.


Någon mer som har samma villkor noterat i sin ansökan?


Tack på förhand.


EDIT
Sökte på Google (vilket jag skulle gjort före jag startade tråden, ber om ursäkt) och kom till Umeå universitets hemsida. Tydligen är det någon process som bara de tycks ha.

"På antagningslistorna förekommer det ibland fotnoter/villkor på vissa personer. Det kan vara informativa fotnoter, men även villkorsfotnoter vilket innebär att ni ska granska och godkänna deras behörighet innan de kan kräva rätt till utbildnings/reservplats. Detta ska göras innan ni registrerar dem på utbildningen. Om någon med en villkorsfotnot inte anses behörig har studenten rätt att få en sk. besvärshänvisning. Se förslag på formulering nedan."
http://www.anstalld.umu.se/utbildningsa ... -fotnoter/

Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
ÖVERKRAGNING
utskjutande byggnadsdel i ett övre (sten)lager
Nästa prov

4/4 - 2020 kl 8:10
kvar att studera!

Sista anmälningsdag:
3/2 - 2020 kl 23:59