Förslag till att bli bättre

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
chrkem
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: mån 24 aug, 2015 17:05

Förslag till att bli bättre

Inlägg av chrkem »

Hejsan på er! :)

Jag är en kille på 22 år och har skrivit Högskoleprovet totalt 7 ggr där mitt bästa resultat har varit 1.25. Jag har som mål att nå upp till 1.7. Har siktet inställt på att komma in på juristlinjen. Detta är andra gången jag använder HP-guiden, registrerade mig första gången två månader innan höstens HP. HP-guiden är fantastisk med alla sina övningar och uppgifter, men dessvärre så blev mitt resultat på höstens HP faktiskt sämre än mitt personbästa; jag fick 1.2 på höstens HP. Jag lägger 100% av skulden på mig själv då jag inte disponerade tiden på ett tillräckligt bra sätt, både på HP:t och på HP-guiden. Har legat stadigt kring 103-107 av de 160 totala poängen de senaste gångerna vilket är frustrerande då jag inte ser någon förbättring på min sida. Det enda positiva med höstens HP är där jag gick från 1.5 till 1.6 på den kvantitativa delen men att jag sänkte mig från 1.1 till 0.8 på den verbala delen.

I och med att jag nu börjar med att studera inför kommande HP:t det tidigaste jag någonsin gjort, så är jag ute efter tips, råd och förslag från er. Vad bör jag göra för att kunna höja mina poäng på den verbala delen till minst samma nivå som den kvantitativa? Hur bör jag fokusera? Hur bör jag lägga upp mitt studieupplägg? Ni som har förbättrat era resultat, hur har ni gjort?

Är öppen för alla förslag som kommer in på detta foruminlägg! Tveka inte heller att ställa frågor till mig!

Med vänlig hälsning
Christian
Theodor93
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 289
Blev medlem: fre 12 jul, 2013 15:23

Re: Förslag till att bli bättre

Inlägg av Theodor93 »

Hej!

Mitt tips är att läsa mycket böcker. Så mycket du kan. Jag vill tro att ökad läsförståelse kommer göra så att du får ett bättre resultat på VERB.

Sedan kan du alltid testa dig på gamla prov mellan varven för att se om du förbättrat dig något.

Börja med enklare böcker och jobba dig uppåt successivt!

Om vi ändå snackar tips, hur gjorde du för att få ditt fina resultat på KVA? Siktar med på juristprogrammet förresten :D
chrkem
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: mån 24 aug, 2015 17:05

Re: Förslag till att bli bättre

Inlägg av chrkem »

Hej igen!

Tack så mycket för tipsen! Blir att nöta mig igenom böcker då :-D

När det kommer till KVA, så handlar matematik i princip bara om att kunna regler. XYZ handlar enbart att kunna matematikens regler. En kompis till mig tipsade att plugga Matte A och Matte B; mattefrågorna på XYZ är aldrig mer avancerade än det. Att repetera grundskolans matte är också ett bra tips. Det kan låta fånigt, men, tro mig, det fanns några "Aha! Det där hade jag helt glömt bort"-moment som jag blev påmind om och några av dem förekom på provet.

När det gällde NOG och KVA så plöjde jag igenom uppgift efter uppgift, studerade noggrant vilka jag fick rätt på för att kunna upprepa samma rätta svar igen samt så studerade jag noggrant vilka fel jag gjorde och läste igenom uppgifterna noggranna.

Bästa tipset på DTK är att läsa frågan noggrant och se vad de är ute efter och vad de inte är ute efter. DTK kan vara lite klurig. Största problemet för mig är att jag får tidspress på slutet och får jag inte tillräckligt med tid att klara av DTK på bästa möjliga sätt.

Andra tips som jag kan ge: Om du är osäker på rätt alternativ på en fråga, börja först med uteslutningsmetoden dvs ta bort de alternativ som du vet med bästa säkerhet är felaktiga. Har du tur så har du ett alternativ som verkar det mest rimliga och oftast är det det korrekta svaret. Om metoden inte hjälper alls t.ex. du är osäker hur man löser uppgiften överhuvudtaget eller att metoden ger dig två eller fler möjliga alternativ, då säger jag bara ett ord:

Chansa! :)
Skriv svar